O Bavčarjevi usodi bodo odločali na prihodnji skupščini Istrabenza. Foto: MMC RTV SLO
O Bavčarjevi usodi bodo odločali na prihodnji skupščini Istrabenza. Foto: MMC RTV SLO
"Bavčar ni kršil pogodbe"

Predsednik nadzornega sveta Istrabenza Janko Kosmina je po seji, na kateri so se nadzorniki med drugim seznanili z informacijo o vstopu uprave in vodstvenih delavcev Istrabenza v lastniško strukturo družbe FB Investicije, še povedal, da so na podlagi pojasnil, ki jih je podal Bavčar, in na podlagi rednega spremljanja poslovanja družbe tudi ugotovili, da v poslovanju holdinške družbe Istrabenz ni bilo ugotovljenih nobenih nepravilnosti.

Ugotovili so še, da v Istrabenzu ni bil opravljen noben posel, ki bi bil povezan s pridobitvijo poslovnega deleža v družbi FB Investicije.

FB Inv.: Bavčar 98, menedžerji 2
Prvi mož Istrabenza Igor Bavčar naj bi sicer imel v lasti 98 % družbe FB Investicije, ki posredno obvladuje četrtino primorske družbe. Po razkritju lastništva pred 14 dnevi je Bavčar sporočil tudi, da namerava k menedžerskemu odkupu FB Investicij povabiti osem menedžerjev Istrabenza. Časopis Dnevnik pa v zadnji številki piše, da je osmerica omenjenih menedžerjev lahko pridobila le dva odstotka FBI-ja.

Medtem Bavčarju grozi tudi izguba glasovalnih pravic na prihodnji skupščini Istrabenza, saj nadzorne institucije preiskujejo nepriglašeno lastniško koncentracijo in usklajevano delovanje pri prevzemanju Istrabenza, še piše Dnevnik.

"Bavčar ni kršil pogodbe"