Zavarovalnico Triglav od maja začasno vodi Vladimir Mišo Čeplak, potem ko je z mesta direktorja odstopil Andrej Kocič. Foto: MMC RTV SLO
Zavarovalnico Triglav od maja začasno vodi Vladimir Mišo Čeplak, potem ko je z mesta direktorja odstopil Andrej Kocič. Foto: MMC RTV SLO
Zapleti v Triglavu

S kandidatoma so včeraj opravili pogovore, vendar odločitve še niso sprejeli. V javnosti se je namreč pojavilo anonimno pismo, v katerem Rakovcu, sicer direktorju ljubljanske območne enote Zavarovalnice Triglav očitajo sporna sponzorstva in donatorstva.

Po besedah predsednika nadzornega sveta Boruta Jamnika naj bi se z revizorji lotili postopkov na omenjeni območni enoti, in sicer v rednem finančno-računovodskem pregledu, kjer so bili pregledani tudi določeni posli, ki se tičejo navedb v anonimnem pismu. Ob tem je dejal, da je v njem omenjeni posel "obsegal dve donaciji, dve dodelitvi nepovratnih sredstev, vsak je bil 2.000 evrov ali manj".

Radio Slovenija je poročal o anonimnem pismu, ki opozarja na domnevne nepravilnosti pri podeljevanju sponzorskih in donacijskih sredstev območne enote Triglava v Ljubljani. Pismo naj bi razkrivalo poslovanje enote s skupino podjetij, eno izmed njih naj bi bilo v lasti Rakovčeve soproge, s podjetji pa naj bi bili povezani tudi nekateri nekdanji zaposleni v tej enoti. Anonimno pismo obenem razkriva tudi domnevno sporne nepremičninske posle.

"Potrebujemo kompetentno upravo"
Jamnik je ob tem pojasnil, da Zavarovalnica Triglav potrebuje kompetentno upravo, zato bodo opravili vsa potrebna dejanja, da izberejo verodostojnega kandidata. Na podlagi revizij bodo lahko preverili verodostojnost obeh kandidatov, torej Rakovca in Čeplaka (ki Zavarovalnico Triglav sicer začasno vodi od maja), in se odločili, ali bodo k pogovorom povabili tudi kandidate zunaj javnega razpisa ter tiste, ki jim jih je predstavila kadrovska agencija, ali ne. Prvi nadzornik je opozoril, da zagotovo ni dobra praksa uveljavljanja podjetja to, da anonimna pisma vplivajo na izbor uprav gospodarskih družb v Sloveniji.

Kot že zapisano, Čeplak zavarovalnico vodi od maja, ko je z mesta direktorja odstopil Andrej Kocič. Čeplak je bil predtem delavski direktor. Na razpis, objavljen junija, se je prijavilo devet kandidatov.

Zapleti v Triglavu