Novković bo iskal nove izzive na medijskem področju. Foto: MMC RTV SLO
Novković bo iskal nove izzive na medijskem področju. Foto: MMC RTV SLO

Od sredine marca bo podjetje vodil dozdajšnji član uprave družbe Georg Dopellhofer, kot prokurist se mu bo pridružil Uroš Cuder, kot novi odgovorni urednik pa Matej Košir. Košir je na Žurnalu kot namestnik odgovornega urednika od junija 2007.

"O svoji nadaljnji poslovni poti se še nisem odločil"
"Po petih letih dela na Žurnalu sem se odločil, da je čas, da si odpočijem. Odločil sem se, da odstopim, skupaj z lastniki pa smo poskrbeli za komunikacijo," je povedal Novković. Ocenil je, da podjetje po lanskem prestrukturiranju posluje skladno z načrtom in tudi s tega vidika je po njegovih besedah zdaj pravi čas, da se umakne.

Svojo zapuščino ocenjuje kot dobro, pri čemer pa poudarja, da je presoja tega na drugih. "Imamo visoko branost, poslovno so stvari pod nadzorom. Tudi s tega zornega kota zato želim novi ekipi, ki je kontinuiteta zdajšnje, uspešno delo v prihodnje," je še dejal in dodal, da se o svoji nadaljnji poslovni poti še ni odločil.

Žurnal avgusta odpustil več sodelavcev
Že od avgusta lani pa se ugiba, ali je družba Žurnal Media v krizi. 22. avgusta 2011 so namreč odpustili okoli 30 sodelavcev in ukinili regionalne edicije. Čez noč je brez dela ostalo 12 redno zaposlenih novinarjev in več honorarnih sodelavcev in študentov. Viri znotraj Žurnala pa so takrat dejali, da so zaradi slabega finančnega stanja družbe pričakovali spremembe.

Novković je avgusta dejal, da se je družba odločila za prestrukturiranje, in pojasnil, da se z zmanjševanjem stroškov prilagajajo razmeram na trgu, saj želijo še naprej ohranjati svoje produkte.

V Žurnalu pa so ob današnji objavi o Novkovićevem odhodu dodali, da je v prvih dveh mesecih letošnjega leta skupina Žurnal kljub negativnim trendom na trgu za 10 odstotkov povečala prodajo in ohranja vodilno mesto pri branosti.

Žurnal v lasti Avstrijcev
Žurnal Media je v 100-odstotni lasti avstrijskega podjetja Styria Media Group. Tedenski Žurnal je začel izhajati novembra 2003 kot prvi brezplačni tednik v Sloveniji. Prvi brezplačni dnevnik v Sloveniji Žurnal24 je začel izhajati septembra 2007. Tudi spletni portal zurnal24.si deluje od septembra 2007.

Styria Media Group je v Sloveniji prisotna še z deleži v časopisni hiši Dnevnik, v založniški hiši, ki izdaja revije, Adria Media Ljubljana ter v spletnem portalu bolha.com.