Vlada v kratkem načrtuje obisk Luke. Foto: MMC RTV SLO
Vlada v kratkem načrtuje obisk Luke. Foto: MMC RTV SLO

Mali bodo postali veliki, mnogih velikih pa po koncu krize ne bo več.

Pahor o usodi podjetij
Pahor obiskal primorske gospodarstvenike

Pahor se je v Kopru sešel s primorskimi gospodarstveniki, ki jim je obljubil, da bo vlada podjetjem z idejami pomagala pri premagovanju težav. Recesija je po njegovih besedah sicer premagana, ni pa premagana tudi kriza, saj bo gospodarska rast tudi v prihodnosti nizka.

Poudaril je tudi, da bi se bilo v prihodnje treba usmeriti tudi na druge trge, denimo v severno Afriko, arabske države, Južno Ameriko in Azijo.

Vlada načrtuje tudi obisk primorske regije, v okviru katerega se bo sešla z župani regije. V kratkem bo obiskala tudi lipiško kobilarno, kjer bo imela sejo o turizmu. Pahor namreč meni, da bi moral lipiški turizem prinašati dobiček in ne izgube. Zavzel se je tudi za vstop strateškega vlagatelja, ki bi bil v kobilarno pripravljen vlagati, a v okviru zakonskih omejitev, ki bi preprečevale, da bi bil kako prizadet interes lipicanca kot slovenske tradicije.

Premislek, kot meni, je potreben tudi glede igralniškega turizma, saj bi morale igralnice prav tako prenašati dobiček in ne izgube.

Vlada na obisk v Luko Koper
Vlada v kratkem načrtuje tudi obisk Luke Koper, kjer bo govora predvsem o gradnji drugega tira železnice med Koprom in Divačo ter o vladnih naporih glede reševanja železnic. Kot je poudaril, bi morala država Luko Koper čim prej priklopiti na železniška omrežja, ki jo bodo povezala s srednjo Evropo, sicer bo pristanišče izgubilo tekmo v konkurenčnosti.

Predsednik uprave Luke Koper Gregor Veselko je dejal, da v družbi računajo na premierjevo pomoč pri sprejemanju državnega prostorskega načrta za koprsko pristanišče.

Predstavniki Intereurope so Pahorja opozorili na to, da naj vlada kot 40-odstotni lastnik koncern podpre pri dokončanju investicije v Čehovu. Pahor se je za rešitev težave sicer zavzel, je pa poudaril, da bo država v Intereuropi ostala, če se bo izkazalo, da je to dobra naložba, sicer pa se bo umaknila in prepustila vstop drugemu strateškemu partnerju.

Primorski gospodarstveniki so opozorili tudi na vse večjo korupcijo na Obali.

Mali bodo postali veliki, mnogih velikih pa po koncu krize ne bo več.

Pahor o usodi podjetij
Pahor obiskal primorske gospodarstvenike