Petrol predlaga, da bi delničarji na skupščini odločali o imenovanju posebnega revizorja Istrabenza. Foto: MMC RTV SLO
Petrol predlaga, da bi delničarji na skupščini odločali o imenovanju posebnega revizorja Istrabenza. Foto: MMC RTV SLO
V Istrabenzu je vroče

Delničarji naj bi na skupščini odločali o imenovanju posebnega revizorja ter odpoklicu zdajšnjih članov in imenovanju novih članov nadzornega sveta. Petrol še predlaga, da skupščina pred potekom mandatne dobe odpokliče vse člane nadzornega sveta, ki so predstavniki kapitala, to so Janko Kosmina, Tomaž Toplak, Damjan Mihevc, Bojan Korsik in Anton Turnšek, če jim do dneva skupščine ni prenehal mandat iz katerega koli drugega razloga.

Petrol predlaga, da bi se na njihova mesta imenovalo Alenko Vrhovnik Težak, Janeza Grošlja, Barbaro Jama Živalič, Iztoka Brajdo, Tamaro Jerman in Kristjana Verbiča, ki bi mandat nastopili z dnevom sprejetja tega sklepa.

Svoj predlog Petrol utemeljuje s tem, da kot največji posamični delničar (32,63 odstotka družbe) v nadzornem svetu nima predstavnika in mu je tako onemogočen aktivni nadzor nad vodenjem družbe. V preteklem letu se je zgodila pomembna sprememba lastniške sestave, zdajšnji nadzorni svet pa po mnenju predstavnikov Petrola ni ustrezno nadzoroval poslov družbe, saj obstaja sum, da organi vodenja pri nakupih in prodajah finančnih naložb niso ravnali gospodarno, nadzorni svet pa tega zaradi neustreznega nadzora ni preprečil, so zapisali v Petrolu.

A. M.

V Istrabenzu je vroče