Po Bavčarju Bavčar - ali je to sploh mogoče? Foto: MMC RTV SLO
Po Bavčarju Bavčar - ali je to sploh mogoče? Foto: MMC RTV SLO

Kadrovska komisija je, kot so za MMC sporočili iz Istrabenza že izbrala devet kandidatov, ki ustrezajo vsem razpisnim pogojem, in jih bo povabila na predstavitev. Tega, ali se je na razpis prijavil tudi Bavčar pa niso ne potrdili ne zanikali.

Po poročanju časopisa Dnevnik naj bi se za prvega moža koprske družbe prijavilo najmanj 18 kandidatov, med njimi pa je tudi dosedanji predsednik Bavčar, ki je svoj odhod iz družbe napovedal za 15. maj.

Ponovno imenovanje Bavčarja bi nedvomno še bolj otežilo že tako katastrofalno stanje družbe, saj so banke upnice ravno njegov odhod postavile kot enega izmed štirih pogojev za sanacijo Istrabenza. S tem pa jim tudi ne bi uspelo uresničiti niti drugega pogoja, in sicer postavitev človeka po njihovi izbiri na čelo holdinga.

Prav tako naj bi obstajala majhna verjetnost, da se družba v kratkem dokapitalizira, s čemer je bankam do zdaj uspelo le z eno zahtevo: da nadzorni svet mednarodni svetovalni hiši A. T. Kearney omogočijo pregled poslovanja.

Po predvidevanju Dnevnika bi se glede mogočega vnovičnega mandata moral Bavčar dogovoriti še najmanj z enim izmed večjih lastnikov, torej ali s Petrolom ali z NFD-jem, a so vsi vpleteni kaj takšnega zanikali.

B. K.