Verbič: To je dokaz, da majska skupščina PL-ja ni bila nična. Foto: MMC RTV SLO
Verbič: To je dokaz, da majska skupščina PL-ja ni bila nična. Foto: MMC RTV SLO

Spomnimo, da je Infond Holding tožbo proti pivovarni vložil zato, da bi dokazal ničnost t. i. stopniščne skupščine, ki so jo, kot je znano, nato sami izpeljali delničarji. S tem, ko se je "glavni protagonist" umaknil iz samega postopka, je pokazal, "da z majsko skupščino ni nič narobe", je po nadaljevanju glavne obravnave na celjskem okrožnem sodišču dejal predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) Kristjan Verbič.

Na obravnavi tudi Cerani
Glavno presenečenje obravnave je bila udeležba direktorja Infonda Holdinga Pierpaola Ceranija. Kot je pojasnil Verbič, je ta, čeprav je Pivovarna Laško nasprotovala umiku tožbe, vztrajal pri tem. Nič manjše ni bilo niti presenečenje, ko se je na sodišču pojavil nekdanji predsednik uprave Laškega in takrat še tudi posredni večinski lastnik Infonda Holdinga Boško Šrot, ki je pojasnil okoliščine preklica majske skupščine.

Šrot je tako dejal, da je sklep o podpisu skupščine 29. maja podpisal, a je bil prepozno objavljen. Za preklic se je odločil zaradi odločitve urada za varstvo konkurence, ki je največjemu lastniku Laškega, torej družbi Infond Holding, odvzel glasovalne pravice.

Verbič: Avgusta imenovani nadzorniki pod vprašajem
Šrotovo pričanje po Verbičevih besedah potrjuje, da je majska (t. i. stopniščna) skupščina pivovarne legitimna, prav tako vsi na njej sprejeti sklepi. Hkrati je mogoče na drugi strani sklepati, da je avgustovska skupščina nična in da so vsi sklepi ter zasedanja nadzornikov, ki so bili imenovani na tisti skupščini, pod vprašajem, je opozoril.

Verbič v skladu s tem pričakuje, da je bil tokratni drugi narok za glavno obravnavo v gospodarskem sporu o ničnosti stopniščne skupnosti PL-ja zadnji. Prvi se je zgodil 2. oktobra.