Uporabniki se za operaterje odločajo glede na cene storitev in ponudbo telefonov. Foto: RTV SLO
Uporabniki se za operaterje odločajo glede na cene storitev in ponudbo telefonov. Foto: RTV SLO

Najdražje predplačniške storitve ponuja Mobitel, kjer minuta klica stane 44 tolarjev, SMS pa 21 tolarjev. M mobil, ki deluje na Simobilovem omrežju, za minuto klica zaračunava 34 in za SMS 20 tolarjev. Simobil je nekoliko cenejši in za minuto pogovora zaračuna 30 ter za SMS 20 tolarjev, a le za klice znotraj svojega omrežja. Za druge klice je cena bistveno višja - 50 oziroma 70 tolarjev. Najcenejši ponudnik je Izimobil z 29 tolarji za minuto pogovora, SMS pa stanejo 19 tolarjev.

Intervali obračunavanja minut so 15- (Izimobil, Mobitel) ali 30-sekundni (M mobil, Simobil).

Še en akter, Tušmobil, bo začel delovati konec leta. Kot je znano, je za svoje delovanje odkupil koncesijo Vege, ki se je s slovenskega trga umaknila.

Privabljanje kupcev
In kaj toliko ponudnikov počne na slovenskem trgu oziroma s čim lahko prepričajo kupce? Mercator in Tuš imata to prednost, da imata široko bazo kupcev, ki uporabljajo njihove posebne kartice ugodnosti. Prek tega bodo uporabnikom zagotavljali ugodnosti in akcije in jih privabljali pod svoje okrilje. Zato ne preseneča M mobilova napoved, da bo do konca leta prodal med 5 in 10 tisoč predplačniških paketov. Izimobil pa je privlačen zato, ker je med predplačniškimi ponudniki najugodnejši.