Finančnega stanja v Primorju ne želijo razkriti. Foto: MMC RTV SLO
Finančnega stanja v Primorju ne želijo razkriti. Foto: MMC RTV SLO

O tem, da naj bi družba, ki jo vodi Dušan Črnigoj, v kratkem vložila predlog za prisilno poravnavo, je poročalo več medijev, a iz Ajdovščine sporočajo, da tovrstne aktivnosti pri njih ne potekajo. Matična družba Primorje sicer zaposluje 1.142 ljudi, skupina pa 2.450.

Konec decembra sta predlog prisilne poravnave zaradi insolventnosti sicer že podala ljubljanski SCT in mariborska družba CPM.

GPG z blokiranimi računi
Finančne težave naj bi imeli tudi v grosupeljskem GPG-ju. Zadnje dni leta 2010 sta namreč banki Hypo in Volksbank blokirali računa družbe. Gradbeno podjetje naj bi zašlo v likvidnostne težave zaradi nizkih cen, po katerih je pridobilo posle v krizi, in zaradi neprodanih stanovanj. Posebej kritični naj bi bili naselji Nokturno z 230 stanovanji na koprskem Markovcu ter Jezero v Cerknici z več kot sto stanovanji.

V letu 2010 so zaradi težkega finančnega položaja in zmanjšanega obsega dela med drugimi razglasili stečaj velenjski Vegrad, Gradis Celje, SGP Zasavje, prisilno poravnavo pa mariborski MTB in Stavbar Gradnje.