Če bi v Revozu slučajno prišlo do odpuščanja, bi delo izgubili začasni delavci, je povedal Slak. Foto: RTV SLO
Če bi v Revozu slučajno prišlo do odpuščanja, bi delo izgubili začasni delavci, je povedal Slak. Foto: RTV SLO

Z Renaultovo izjavo je bil Slak seznanjen že pred časom, nanaša pa se na neproizvodno osebje, in sicer le v enem primeru. Pri tem gre za tovarno v Franciji.

Slak je povedal, da v Sloveniji delujeta dve Renaultovi enoti, Renault-Nissan v Ljubljani in Revoz kot industrijska enota v Novem mestu. V Renaultovem programu za Revoz pri neproizvodnem osebju ni oštevilčenih ciljev, število tega osebja pa v Revozu stalno prilagajajo ravni aktivnosti in racionalizacijam. Posebnega programa odpuščanja v Revozu nimajo predvidenega, a bodo na tem področju nadaljevali z obvladovanjem stroškov neproizvodnega osebja.

V Revozovem proizvodnem programu pa število zaposlenih ves čas niha, trenutno delujejo v treh polnih izjemah, če se bo obseg proizvodnje skrčil, pa se bo s tem zmanjšalo tudi število zaposlenih. Ker je v Revozu zelo veliko število začasno zaposlenih, Renaultov program odpuščanja, če že, redno zaposlenih ne bo zajel.

Naj spomnimo, da je francoski avtomobilski koncern Renault v torek predstavil načrt za ukinitev skupno 6.000 delovnih mest v Franciji in drugod po Evropi, s čimer želi proizvajalec postati bolj konkurenčen. Napoved je v četrtek privedla do stavke dela delavcev v nekaterih tovarnah v Franciji.