Prokurist Mure Podlesnik ima načrt za ohranitev dveh perspektivnih programov in 1.400 delovnih mest. Foto: MMC RTV SLO
Prokurist Mure Podlesnik ima načrt za ohranitev dveh perspektivnih programov in 1.400 delovnih mest. Foto: MMC RTV SLO
Sindikalist in modna strokovnjakinja o Muri,
Reševanje Mure bo dobilo nov zagon

Skupni namen obeh lastnikov je, da skupaj z upravo Mure konstruktivno sodelujejo pri rešitvi Mure. Ob tem želijo najbolj zadostiti zaposlenim, upnikom, poslovnim partnerjem, lokalni skupnosti, državi in drugim delničarjem.

MURI LAHKO VSAKDO POMAGA Z NAKUPOM SIMBOLIČNE MAJICE

Agonija Mure se je prenesla na vse državljane. Prokurist je podal idejo o prodaji simboličnih majic s simbolom neskončnosti, sestavljenim iz šiviljskega traku, s katerimi želijo pomagati Murinim delavcem. 10.000 majic je na voljo v 14 prodajalnah po vsej Sloveniji, cena ene pa znaša 14,99 evra. Če bi majico kupil vsak dvestoti Slovenec, bi zbrali okoli 150.000 evrov, ves denar pa bi šel podjetju, poroča TV Slovenija.

Iz Slovenske odškodninske družbe so še sporočili, da so se zaradi zahtevnosti postopkov in vrste odprtih vprašanj navzoči na sestanku (prokurist Mure, predsednik uprave NFD-ja Stane Valant, direktor Soda Tomaž Kuntarič in izvršni direktor Družbe za prestrukturiranje Matej Golob Matzele) zavezali k pospešitvi vseh potrebnih dejavnosti in se zavzeli, da bodo te končane v najkrajšem mogočem času.

Lahovnik: Država bo vstopila v reševanje, ko bo pripravljen resen model
Minister za gospodarstvo Matej Lahovnik je dejal, da je s sestankom seznanjen, po njegovem mnenju pa za Muro obstajata dve možnosti. Prva je ohranitev perspektivnih programov, kjer je treba imeti ustrezen razvojni model, druga pa je vstop strateškega partnerja, ki bi s svojim denarjem in znanjem prevzel odgovornost za nov poslovni model. Sam upa, da je dogovor blizu, saj se bo vlada z vsemi instrumenti v reševanje Mure vključila takrat, ko bo pripravljen resen, dolgoročno vzdržen poslovni model.

Po neuradnih informacijah naj bi se država že pogovarjala z enim od mogočih tujih investitorjev, česar pa Lahovnik ni želel potrditi, saj "v dani situaciji ni dobro vlivati kakršnega koli upanja, dokler ni konkretne rešitve". Dodal je, da v zadnjih dneh dobiva vrsto ponudb z modelom rešitve za Muro, a ponudniki zahtevajo vnaprej izplačana določena državna sredstva za to.

Sindikalist in modna strokovnjakinja o Muri,
Reševanje Mure bo dobilo nov zagon