Po ukinitvi 200 delovnih mest bo torej Revoz zaposloval okoli 3.000 ljudi. Foto:
Po ukinitvi 200 delovnih mest bo torej Revoz zaposloval okoli 3.000 ljudi. Foto:
V Revozu 200 delavcev preveč

V tej Renaultovi tovarni bodo namreč prešli na polovično nočno izmeno, član uprave in vodja direkcije človeških virov Zdravko Slak pa je povedal, da so se v družbi tako odločili zaradi razmer na ključnih, zahodnoevropskih trgih, ki so se v zadnjem obdobju močno poslabšale. "Zaradi slabših razmer s tem ukrepom prehitevamo za dva meseca, saj je bil sprva predviden za 1. januar 2009," je dejal.

Slak je zatrdil, da je od 200 zaposlenih, ki bodo zaradi prehoda na polovično nočno izmeno ostali brez dela, približno 80 odstotkov tujcev, ki so za delo v Revozu angažirani prek agencij. Preostalih 20 odstotkov, ki so vsi, razen enega, slovenski državljani, pa je zaposlenih za določen čas in se jim pogodbe o zaposlitvi iztečejo 31. decembra letos. "Če bodo želeli, jim bomo pogodbe o zaposlitvi podaljšali za toliko časa, dokler lahko še porabijo dopuste in ure, ki jih imajo v dobrem," zagotavlja Slak.

Slak je še napovedal, da bo podjetje še letos povečalo število zaposlenih za nedoločen čas in zmanjšal število zaposlenih za določen čas za približno 250 delavcev.

Revoz trenutno zaposluje približno 3.200 ljudi. Od tega jih je 2.200 zaposlenih za nedoločen čas, približno 400 za določen čas, 400 pa jih je v tovarni zaposlenih prek agencij.

V Revozu 200 delavcev preveč