Ryanair je svojo floto lani dopolnil s 15 letali. Foto: EPA
Ryanair je svojo floto lani dopolnil s 15 letali. Foto: EPA

Ryanair je prihodke med aprilom lani in marcem letos tako povečal za 13 odstotkov, na 4,33 milijarde evrov, povečalo pa se je tudi število potnikov, in sicer za pet odstotkov, na 79,3 milijona.

Zaradi večjega povpraševanja je letalski prevoznik svojo floto dopolnil s 15 novimi letali, tako da jih ima zdaj že 305, vzpostavili pa so tudi 217 novih letalskih linij, tako da Ryanairova letala zdaj letijo že na 1.600 linijah. Vzpostavili so tudi sedem novih baz v Grčiji, na Nizozemskem, v Maroku, na Poljskem in Hrvaškem.

Slabši rezultati zaradi krize in stroškov goriva
Kljub zelo uspešnemu poslovnemu letu pa pri Ryanairu opozarjajo, da bi se lahko rast dobička v tekočem letu poslovnem letu zaradi krize v Evropski uniji ter visokih cen goriva in vzdrževanja letal zelo upočasnila. Tako direktor Michael O'Leary napoveduje, da se bo dobiček ustavil na 600 milijonih evrov, kar bi bila le petodstotna rast, število potnikov pa naj bi zraslo za tri odstotke.

Ob tem je O'Leary povedal še, da so rezervacije vozovnic na novih linijah in bazah pred začetkom poletja presegle njihova pričakovanja, a da se zavedajo, da se bo začetno navdušenje umirilo.