Sevčnikar v ponedeljek pričakuje vročitev odpovedi delovnega razmerja. Foto: MMC RTV SLO
Sevčnikar v ponedeljek pričakuje vročitev odpovedi delovnega razmerja. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik podjetniškega sindikata Termoelektrarne Šoštanj Branko Sevčnikar je povedal, da bodo na seji od vrha slovenske politike zahtevali jasne odgovore o tem, kaj se dogaja s projektom izgradnje šestega bloka šoštanjske termoelektrarne (TEŠ 6) in o tem, ali se je gospodarska ministrica Darja Radić že dogovorila o vstopu strateškega partnerja iz Rusije v projekt TEŠ 6.

Na vprašanje, kje je dobil podatke o 60-odstotnem ruskem vstopu v TEŠ 6, je Sevčnikar odgovoril, da so jim te podatke posredovali grški sindikati, ki so bili nad tem zelo začudeni. Po navedbah Sevčnikarja je v grškem elektrogospodarstvu prisotnih veliko ruskih podjetij.

Ni zanimanja, sindikati proti Rusom
Generalni direktor direktorata za energijo na ministrstvu za gospodarstvo Janez Kopač je sicer povedal, da bi si na ministrstvu želeli soudeležbe tujega partnerja pri projektu, a zanimanja za to ni.
Vstopu tujih vlagateljev v Sindikatu delavcev energetike Slovenije nasprotujejo, predsednik sindikata Franc Dolar pa je zaradi podatkov o dogovarjanju ruskega partnerja za vstop v TEŠ 6 in odpovedi delovnega razmerja Sevčnikarju že v petkovih Odmevih na TV Slovenija namignil na možnost opozorilne stavke.