"Že leta se v gostinstvu borimo s kroničnim pomanjkanjem kadra, nato pa se ga v najtežjem obdobju, v katerem smo se znašli, rešimo po najkrajšem postopku," so zapisali sindikalisti. Foto: Reuters

Kot so sindikalisti zapisali v današnjem sporočilu za javnost, naj bi po njihovih informacijah kadrovska služba družbe Sava Turizem delavcem, ki prihajajo iz držav nekdanje Jugoslavije, dajala v podpis sporazumne odpovedi delovnega razmerja, sporazume o odsotnosti z dela brez nadomestila plače ter odpovedi pogodb iz poslovnih razlogov.

"Gre za nedopustno dejanje, na kar smo opozorili tudi upravo družbe Sava Turizem, a se ta na naše posredovanje ni odzvala," so zapisali v pozivu ministru Počivalšku, od katerega pričakujejo, da se bo na poziv primerno odzval.

"Že leta se v gostinstvu borimo s kroničnim pomanjkanjem kadra, nato pa se ga v najtežjem obdobju, v katerem smo se znašli, rešimo po najkrajšem postopku. In to delavcev, ki so oddelali številne presežne ure in bili delodajalcu na razpolago ves čas," so poudarili.