Večinski lastnik Tosame je postala družba Sana Investicije, ki ima v lasti 68,2-odstotni delež družbe. Foto: MMC RTV SLO
Večinski lastnik Tosame je postala družba Sana Investicije, ki ima v lasti 68,2-odstotni delež družbe. Foto: MMC RTV SLO

Kad je svoj delež prodal skupaj z družbami NFD1, ki je bila največji posamični lastnik med prodajalci, Sklad AR Finance, Zvon dva Holding in Zvon ena ID. Za svoj delež je iztržila 90,53 evra za delnico, kar je 16 odstotkov več od enotnega tečaja delnic na dan prodaje. Kad bo tako skupaj iztržil več kot 2,6 milijona evrov, Sod pa bo za svoj delež prejel nekaj manj kot 2,5 milijona evrov.

Prodaja deležev Tosame je sicer del načrta o umiku Kada in Soda iz gospodarskih naložb. Kad bo prejeto kupnino namenil za pokrivanje primanjkljaja pokojninske blagajne in prestrukturiranje portfelja, Sod pa jo bo porabil za poplačilo zakonsko določenih obveznosti.

Sana Investicije premagale upravo Tosame
Večinski delež družbe so prodajalci v odprodajo ponudili že v javnem razpisu novembra lani. V roku je prispelo sedem ponudb, zato je bila za odprodajo razpisana dražba, na katero pa se ni prijavil nihče. V tekmi za Tosamo naj bi takrat ostala le še dva kupca, Sana Investicije in uprava Tosame prek podjetja Virtos.