Prvi nadzornik Pošte Slovenije Klemen Grošelj in generalni direktor družbe Aleš Hauc se bosta srečala prihodnji teden. Foto: MMC RTV SLO
Prvi nadzornik Pošte Slovenije Klemen Grošelj in generalni direktor družbe Aleš Hauc se bosta srečala prihodnji teden. Foto: MMC RTV SLO
Klemen Grošelj, obramboslovni raziskovalni center FDV
Nadzorni svet po Grošljevih besedah od poslovodstva pričakuje še predstavitev konkretnih kratkoročnih in dolgoročnih ukrepov, s katerimi bo zagotovljeno, da bo Pošta Slovenije v poslovnem letu 2011 dosegala poslovne rezultate vsaj na ravni preteklih dveh poslovnih let. Foto: MMC RTV SLO

Prvi nadzornik Klemen Grošelj in generalni direktor družbe Aleš Hauc se bosta srečala prihodnji teden. Grošelj dodaja, da s tem tudi prekinja javno polemiko, ki po njegovih besedah škodi ugledu družbe.

Nadzorni svet zahteva dodatna pojasnila
Nadzorni svet bo od poslovodstva družbe zahteval natančna pojasnila glede izvajanja postopkov javnega naročanja pravnih mnenj v povezavi s plačo poslovodstva in imenovanjem prokurista, je v izjavi za javnost zapisal Grošelj. Prav tako bo zahteval dodatna pojasnila v zvezi s postopki in dejanji nekaterih uslužbencev Pošte Slovenije glede sklepov nadzornega sveta z dopisne seje, ki je bila 17. decembra. Nadzorniki so takrat za prokurista družbe imenovali Matjaža Andrica, ki bo družbo zastopal pri sklepanju vseh pravnih poslov.

Poslovodstvo bo na seji nadzornikom pojasnjevalo tudi poslovanje družbe s podjetjema, ki sta izdajali brezplačnika Ekspres in Slovenski tednik. V ospredju bo predvsem vprašanje, zakaj niso bila zahtevana dodatna zavarovanja posla, potem ko je postalo očitno, da izdajatelja brezplačnikov Zame-tek in Progresija kršita dogovorjene pogodbene obveznosti.

Pričakovani tudi predlogi za doseganje poslovnih rezultatov
Nadzorni svet po Grošljevih besedah od poslovodstva pričakuje še predstavitev konkretnih kratkoročnih in dolgoročnih ukrepov, s katerimi bo zagotovljeno, da bo Pošta Slovenije v poslovnem letu 2011 dosegala poslovne rezultate vsaj na ravni preteklih dveh poslovnih let, upoštevajoč vse okoliščine, ki bodo nastopile v tem letu, še posebej popolno liberalizacijo poštnih storitev.

Srečanje sicer napovedano že za ponedeljek
Klemen Grošelj bi se moral v skladu z napovedmi s Haucem srečati v ponedeljek. Na sestanku naj bi ga skušal prepričati o odstopu s položaja. Ker je Hauc zaprosil za skupni sestanek obeh z vodstvom agencije za upravljanje kapitalskih naložb države, sestanka ni bilo.

Razloge za zahtevo po odhodu Hauca gre najverjetneje iskati med vprašanji, o katerih bodo nadzorniki januarja od poslovodstva zahtevali pojasnila. Za časnik Finance je Grošelj sicer izjavo napovedal že za v ponedeljek, a je nato dejal, da se mora o ugotovitvah najprej pogovoriti s preostalimi člani nadzornega sveta.