Tržna vrednost delnice pivovarne znaša 79,24 evra, trije Laščani pa bodo za delnico odšteli 55,47 evra. Foto: MMC RTV SLO
Tržna vrednost delnice pivovarne znaša 79,24 evra, trije Laščani pa bodo za delnico odšteli 55,47 evra. Foto: MMC RTV SLO

Za eno delnico je Šrot odštel 55,47 evra - to je povprečna borzna tržna vrednost delnice v zadnjih treh mesecih, zmanjšana za 30 odstotkov.

V nakup delnic tudi dva nadzornika
Po podatkih Pivovarne Laško, objavljenih na spletnih straneh Ljubljanske borze, sta se za nakup delnic po omenjeni ceni odločila tudi dva člana nadzornega sveta. Prvi mož nadzornikov Andrej Kebe je kupil 67 delnic in lastništvo v pivovarni tako povečal na 0,1089 odstotka, član nadzornega sveta Bojan Košak pa 50 delnic, kar pomeni, da ima sedaj v lasti 0,2027 odstotka delnic Laškega.

Razlika do tržne cene bo plačana kot boniteta
Razlika do tržne cene bo vsem kupcem, ki so se odločili za nakup delnic iz sklada lastnih delnic, obračunana, plačali pa jo bodo kot boniteto.

Za odkup delnic se upravi Pivovarne Laško od neto plače odteguje 25 odstotkov, ostalim zaposlenim (tudi nadzornikom) pa sedem odstotkov osnovne bruto plače.

Obračun za pridobitev delnic se pri vseh nanaša na obdobje zadnjih 14 mesecev.