Stečajni upravitelj Mipa poudarja, da ima težave s pridobivanjem dokumentacije in posameznimi bankami upnicami. Foto: MMC RTV SLO
Stečajni upravitelj Mipa poudarja, da ima težave s pridobivanjem dokumentacije in posameznimi bankami upnicami. Foto: MMC RTV SLO
Trgovanje z delnicami Mipa bo ustavljeno za deset zaporednih delovnih dni oziroma do umika delnic Mipa iz trgovanja na borznem trgu. Foto: MMC RTV SLO

Zagotovil je normalno oskrbo z elektriko in vodo, trenutno pa največ pozornosti namenja reševanju Mipovih zalog. Kot meni, ima novogoriško mesnopredelovalno podjetje za več kot milijon evrov zalog, a ima nad njimi zastavno pravico Abanka Vipa. Omenil je še, da SID banka tudi po uvedbi stečaja unovčuje zavarovanja za svoje terjatve, čeprav tega ne bi smela.

Delavce bodo seznanili z njihovimi pravicami
Benedejčič je že začel tudi reševanje problematike delavcev. Tako kot Pomurkini delavci so tudi Mipovi že prejeli odpovedi o zaposlitvi, in sicer že dan po uvedbi stečaja. 251 delavcev je že dobilo odločbe o redni, 11 pa odločbe o izredni odpovedi delovnega razmerja. Stečajni upravitelj je za 23. april že sklical sestanek z vsemi delavci, s predstavniki zavoda za zaposlovanje in predstavniki jamstvenega sklada, na katerem naj bi se zaposlene seznanilo z njihovimi pravicami.

Do torka, 21. aprila, naj bi prejšnja uprava, ki jo je vodil Marko Volk, dopolnila primopredajno poročilo, predvsem v zvezi z nepremičninami in hipotekami. Prejšnje vodstvo Mipa namreč stečajnemu upravitelju še ni predalo vse dokumentacije.

Za Mip se že zanima Peloz
Medtem se za posamezne dele Mipa že zanimajo nekatera mesnopredelovalna podjetja na Goriškem in širše. Med njimi denimo družinsko podjetje Peloz, ki deluje na bližnji Ajševici. Uradne ponudbe sicer še niso oddali, saj so šele zdaj prejeli dopis Mipa.

Podaljšana ustavitev trgovanja z delnicami Mipa
Uprava Ljubljanske borze pa je sprejela odločitev, da s ponedeljkom v vstopni kotaciji borznega trga za nadaljnjih deset zaporednih delovnih dni podaljša ustavitev trgovanje z delnicami družbe Mip. Za to se je odločila zaradi zaščite interesa vlagateljev.

M. N.