Foto:
Foto:

Ponudbo za obrat v Gorenji vasi je dalo podjetje PJ Feniks iz Križ, za obrat na Colu pa sta ponudbi poslala Papirko iz Radomelj in Eurobox iz Podskrajnika v Cerknici. V obeh obratih bo potrebna prezaposlitev presežnih delavcev, o čemer se bo Alpina dogovarjala tudi z ministrstvom za delo, občinama Gorenja vas - Poljane in Ajdovščina ter s sindikati.

Kot je dejal direktor splošno-kadrovskega sektorja v Alpini Zoran Kopač po pošti pričakuje še kakšno ponudbo, tako da bo končno število prispelih ponudb znano v ponedeljek. O tem, kakšne so prejete ponudbe in kdo od ponudnikov bo najverjetneje prevzel obrata, Kopač še ni mogel govoriti, je pa poudaril, da bo prednost imel ponudnik, ki bo prevzel večje število delavcev.

Ministrstvo in obe občini z ugodnostmi za prevzemnika obratov
Nosilec javne ponudbe je Alpina, ki obrat na Colu ponuja po ceni 720.000 evrov, obrat v Gorenji vasi pa po 240.000 evrov. V ponudbo se vključujeta tudi ministrstvo in obe občini, ki prevzemniku obratov nudijo dodatne ugodnosti. Ministrstvo bo tako v okviru programa aktivne politike zaposlovanja oziroma posebnega programa za tekstilno, oblačilno in usnjarsko industrijo subvencioniralo zaposlitev presežnih delavcev ter zagotovilo dodatno usposabljanje in izobraževanje presežnih delavcev. Nekatera dodatna finančna sredstva za subvencioniranje in druge ukrepe pa naj bi zagotovili tudi občini.