Istrabenz so pod drobnogled vzeli še kriminalisti. Foto: MMC RTV SLO
Istrabenz so pod drobnogled vzeli še kriminalisti. Foto: MMC RTV SLO
Branko Japelj o preiskavi na Istrabenzu

Japelj je dejal, da česa več zaradi interesa preiskave ne more povedati. V družbi pa zatrjujejo, da kriminalistična preiskava pri njih v zadnjem letu ni potekala.

Z delnicami se spet trguje
Medtem pa se je uprava Ljubljanske borze odločila, da bo v ponedeljek pri delnicah Istrabenza uvedla začasno popolno odstranitev omejitev gibanja tečaja. Za to so se odločili, ker se tudi po zvišanju omejitve gibanja z 10 na 20 odstotkov tržno neravnovesje pri trgovanju s temi delnicami ni odpravilo. Uprava borze je že predtem sprostila trgovanje z delnicami družbe.

Uprava Ljubljanske borze je sprva sprejela odločitev, da se zaradi tržnega neravnovesja pri delnicah družbe Istrabenz začasno spremeni omejitev tečaja z 10 odstotkov na 20 odstotkov od zadnjega uradnega enotnega tečaja, tako da so se lahko posli z delnicami sklepali po tečajih med 6,92 in 10,36 evra.

Agonija, ki traja in traja
Kot je znano, se je saga o tem koprskem holdingu začela, ko družba ni bila več zmožna odplačevati dolgov in ker ni dosegla dogovora o ureditvi medsebojnih razmerij z bankami upnicami ter največjimi delničarji.

Po objavi poslovnih rezultatov se je izkazalo, da je holding v zadnjem letu pridelal več kot 200 milijonov evrov izgube, banke upnice pa so ustanovile konzorcij, s katerim želijo zaščititi svoje interese.

T. K./E. S.

Branko Japelj o preiskavi na Istrabenzu