Foto:
Foto:

Uprava se je v zadnjih letih ukvarjala sama s seboj, za bolj aktivno izkoriščanje poslovnih priložnosti in za nadaljnji razvoj podjetja pa ni naredila nič, je bil kritičen predsednik nadzornega sveta Bogomir Kovač.

Kovač je tudi pojasnil, da se bodo poskušali z razrešenim predsednikom uprave Matjažem Čačovičem dogovoriti o sporazumni rešitvi nastalih težav, vendar je poudaril, da se ta zaenkrat ne želi pogovarjati z njim.

Na razrešitev niso vplivale špekulacije o prevzemih
Pojasnil je tudi, da na odločitev nadzornega sveta o razrešitvi dosedanje uprave Droge niso vplivale špekulacije o prevzemih, ki so se na kapitalskih trgih pojavile v zadnjih dveh tednih, prav tako pa je zanikal tudi vpletenost politike in vseh ostalih zunanjih faktorjev.

Zaposleni proti razrešitvi
Z razrešitvijo stare uprave in njenega predsednika pa se ne strinjajo zaposleni v Drogi, s katerimi se je Kovač sešel danes po novinarski konferenci. Predsednica sindikata delavcev Droge Alenka Kubik je že napovedala, da bodo tudi zaposleni v naslednjih dneh sklicali novinarsko konferenco.

Droge danes ni bilo na borzi
Na Ljubljanski borzi je bilo danes od 10.30 do konca trgovalnega dne ustavljeno trgovanje z rednimi delnicami izolske družbe Droga.