V Elanu naj bi do morebitnega kaznivega dejanja prišlo konec lanskega leta. Foto: MMC RTV SLO
V Elanu naj bi do morebitnega kaznivega dejanja prišlo konec lanskega leta. Foto: MMC RTV SLO

Kot so sporočili s kranjske policijske uprave, so sum ugotovili v obsežni kriminalistični preiskavi, do kaznivega dejanja pa naj bi prišlo konec leta 2008, osumljena pa je ena od odgovorih oseb družbe, neuradno nekdanji prokurist Jože Kralj.

Kaznivo dejanja naj bi zagrešil, ker naj bi ravnal v nasprotju z akti gospodarskih družb. Za Elan naj bi z nekim hrvaškim državljanom sklenil pogodbo, vredno 702.000 evrov, njegov namen pa je bil pridobiti velike premoženjske koristi za državljana Hrvaške.

Kralj lani res sklenil pogodbo
Kot je znano, je nekdanji prokurist v Elanu Jože Kralj konec lanskega leta s Hrvatom Liviem Jelčićem sklenil pogodbo o nakupu poskusnega projekta vojaškega večnamenskega čolna v vrednosti 700.000 evrov, vendar projekta ni bil izveden, saj so ga nadzorniki preprečili, 13. januarja letos pa še ovadili.

S policijske uprave Kranj so tako sporočili, da je osumljeni prekoračil meje svojih pravic in hkrati zlorabil dano zaupanje, a ker do kupnine ni prišlo, tudi gospodarske škode ni. Kriminalisti bodo zaradi utemeljenega suma poskusa storitve omenjenega kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.