Zaposleni in uprava Hita ne morejo doseči dogovora o delitvi napitnin med zaposlene. Foto: MMC RTV SLO
Zaposleni in uprava Hita ne morejo doseči dogovora o delitvi napitnin med zaposlene. Foto: MMC RTV SLO

Poleg tega pa je bila povzročena še posredna škoda zaradi odhoda gostov v druge igralnice, a ta je neizmerljiva. V Sindikatu igralniških delavcev pravijo, da je stavkalo 500 njihovih članov. Stavka je potekala v nedeljo med 18. in eno uro zjutraj v igralnicah Park in Perla v Novi Gorici, Corona v Kranjski Gori ter igralnem salonu Drive In v Vrtojbi.

Stavko so zaposleni izvedli, ker se jim z upravo ni uspelo dogovoriti o delitvi napitnin za igralnimi mizami. Sindikat namreč vztraja, da se napitnine razdelijo med zaposlene, ki te napitnine ustvarijo, uprava pa je v svojem zadnjem predlogu želela napitnine po ključu 90 : 10. 90 odstotkov bi šlo zaposlenim za igralnimi mizami, po 4,5 odstotka bi si razdelili zaposleni na igralnih avtomatih in blagajni, odstotek pa bi prejeli delavci na recepciji.

Uroš Kravos, član uprave Hita in vodja pogajalske skupine uprave, pričakuje, da se bodo pogajanja v prihodnjih dneh nadaljevala in da bodo tako naslednjo stavko preprečili. Uprava pripravlja analize in izračune, kaj bi zadnja predlagana različica pomenila za delitev napitnine. Če dogovora med zaposlenimi in upravo ne bo, bodo zaposleni stavkali tudi prihodnji dve soboti, 15. in 22. maja, ko bodo igralne mize zaprli za 12 oziroma 24 ur.