Uprava je na sodišče vložila predlog za začasno odredbo o prepovedi stavke. Foto: MMC RTV SLO
Uprava je na sodišče vložila predlog za začasno odredbo o prepovedi stavke. Foto: MMC RTV SLO

Vodja pogajalske skupine uprave Uroš Kravos meni, da bi nadaljevanje stavke uničilo vsa letošnja enajstmesečna prizadevanja uprave, ki je prepričana, da bi v primeru rednega poslovanja lahko pričakovali dobiček že prihodnje leto. Uprava zdaj zbira dokazno gradivo, saj nameravajo proti organizatorjem stavke vložiti posamične odškodninske tožbe. Tudi v sindikatu igralniških delavcev so že napovedali tožbe zoper upravo, ki naj bi članom stavkovnega odbora preprečevala dostop do stavkajočih delavcev in s tem kršila zakon o stavki.

Uprava je na sodišče že vložila predlog za začasno odredbo o prepovedi stavke. Menijo namreč, da za to obstajajo razlogi, saj je po njihovem mnenju sindikat igralniških delavcev kršil zakon o stavki glede postopka, poleg tega pa bi moralo sodišče po njihovem mnenju oceniti tudi nepopravljivo škodo, ki se zaradi stavke povzroča družbi in je v nasprotju z razlogi oziroma utemeljenostjo stavkovnih zahtev.

Dva sindikata proti stavki
Uprava bo sicer ta teden sklicala tri zbore delavcev, na katerih bo zaposlenim predstavila potek sanacije in trenutno poslovanje družbe. Stavkovnemu odboru povabila ne namerava poslati, ampak bo tokrat počakala na njihovo pobudo. Kravos trdi, da so stavkovne zahteve popolnoma nesprejemljive, saj predstavljajo tri stebre sanacije družbe, ki je deloma že izvedena in brez katerih družba ne bi preživela.

Iz uprave so še sporočili, da sta sindikata gostinstva in turizma in Vrba spročila, da stavke ne podpirata, zapisala pa naj bi tudi, da velika večina zaposlenih v Hitu stavke ne podpira in da gre za stavko, ki je nepotrebna in v zaostrenih razmerah poslovanja Hita za zaposlene škodljiva.