Foto:
Foto:

Predstavnica sindikata Neodvisnost za celjsko regijo Majda Medved je povedala, da nadzorniki razmišljajo o imenovanju dveh direktorjev, in sicer preteklo sredo odstavljenega Davorja Šenijo in novega direktorja Darka Boršiča.

V sindikatu omenjajo tudi možnost spodbijanja sklepa nadzornega sveta o Boršičevem imenovanju. Po besedah Majde Medved menijo, da sestava nadzornega sveta steklarne ni zakonita, saj je predsednik sveta Albin Šrimpf tudi član uprave holdinga Rogaška Crystal. Ker je holding kapitalska družba znotraj poslovnega sistema in lastnik steklarne, je Šrimpfovo mesto nadzornika po njenih navedbah pravno vprašljivo. Sindikat tudi ne podpira razrešitve Šenije, saj naj bi bil ta zaslužen za pridobitev 400 milijonov državne pomoči in poroštva za najetje 1,8 milijarde tolarjev posojila.

Izredni sklic delničarjev
Predstavniki Iniciativnega odbora za Steklarno Rogaška so na sedež družbe pooblaščenke Rogaška Crystal podali zahtevo za sklic izredne skupščine delničarjev. Ta naj bi odločala o razrešitvi starega in imenovanju novega nadzornega sveta družbe pooblaščenke. Odbor v naslednjih 24 urah pričakuje odgovor predsednika uprave družbe pooblaščenke.

Iniciativni odbor v nadzorni svet predlaga Marinko Pucelj, Marjano Konstantin, Slavka Jarca, Andreja Mateta in Mirana Strmčnika. Delo v steklarni sicer poteka normalno in nemoteno, delavci, ki niso v izmeni, pa stražijo pred vhodom v podjetje.