TVM zaposluje okoli 145 ljudi. Foto: MMC RTV SLO
TVM zaposluje okoli 145 ljudi. Foto: MMC RTV SLO

Delavci in delavke so razočarani, ker se niso uresničila večkratna zagotovila vodstva družbe in predstavnika lastnika podjetja, da bosta novembrska plača in preostali del regresa za letni dopust za leto 2010 izplačana najpozneje do 29. decembra.

Novim obljubam predsednika uprave Janez Lipuša, da bodo zamujena izplačila nakazana najpozneje do 31. decembra, delavci ne verjamejo več. Sekretar sindikata SKEI Podravje Branko Medik je dejal, da so delavci siti nenehnih zapletov pri izplačilu osebnih dohodkov, ob tem pa bi radi, da se končno razjasni položaj, v katerem je tovarna.

Proizvodnja stoji že skoraj eno leto
Čeprav so proizvodne hale polne napol izdelanih avtobusov, proizvodnja že skoraj eno leto miruje, ljudje pa bi radi delali. Vsi samo čakajo, nihče pa ne ve, kakšna usoda jih bo doletela. Nekateri bi si v tem času že lahko poiskali službo, a si tega za zdaj ne upajo, saj ne vedo, kako bo s TVM-jem, je pojasnil Medik.

Člani sindikalne podružnice SKEI-ja v TVM-ju so se že 10. novembra dogovorili, da bodo za 3. januar napovedali stavko, če delodajalec do konca leta ne bo poravnal vseh obveznosti do delavcev. Delavci so se namreč morali vsak mesec sproti pogovarjati z vodstvom o izplačilu plač.

TVM zaposluje okoli 145 ljudi, zaposleni pa so si konec marca šele z grožnjami zagotovili januarske plače, težave pa so nastale tudi pri izplačilu majskih plač. Delavci so stavkali en dan, nato pa dosegli dogovor z lastnikom.