Stečaj ali reševanje? Delavci želijo rešitev, ki bi jim prinesla neizplačane plače. Foto: MMC RTV SLO
Stečaj ali reševanje? Delavci želijo rešitev, ki bi jim prinesla neizplačane plače. Foto: MMC RTV SLO
V Vinu Brežice začel stečajni postopek

Družba naj bi imela tudi novo upravo, saj naj bi nadzorni svet enega od dveh novih morebitnih investorjev (to sta Grega Groznik in Luka Repovž) postavil na mesto novega direktorja družbe, je dejal sindikalni predstavnik delavcev Janko Kržan.

Stečajni postopek in nova uprava?
Novi direktor naj bi tako postal Luka Repovž, investitorja pa ponujata milijon in pol evrov za zagon proizvodnje. Nova uprava ima 15 dni časa, da se pritoži na uvedbo stečajnega postopka in s svojim programom rešitve podjetja sodišče prepriča, da postopek ustavi.

Delavci želijo svoj denar
Delavci pravzaprav ne vedo natančno, katera od dveh rešitev bi bila zanje boljša, je dejal Kržan, nagibajo pa se v smer, po kateri bi jim izplačali zaostale plače in druga izplačila, hkrati pa se zavzemajo za ohranitev proizvodnje. Za njen zagon bi po besedah Kržana potrebovali 350 tisoč evrov.

Kdo je morebitni investitor?
Repovž in Kržan sta se sicer sestala s sindikalisti in predstavniki delavcev, a nista želela pojasniti, koga zastopata. Dejala sta le, da gre za resne in v slovenskem prostoru znane naložbenike, ki želijo brežiško proizvodnjo ohraniti.

Stavka delavcev se sicer nadaljuje v obliki stavkovnih straž, popoldne pa se bo z delavci sestal tudi stečajni upravitelj Hojnec (nekdanji direktor Radenske), ki bo poskrbel za nadaljnje upravljanje podjetja, saj je "nadaljevati stavko je nesmiselno," je dejal Kržan.

V Vinu Brežice začel stečajni postopek