Skupna izklicna cena ponujenega je bila 31 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO
Skupna izklicna cena ponujenega je bila 31 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO
Premoženje Mure naprodaj

Za ostale nepremičnine, blagovne znamke in M-energetiko se ni prijavil noben kupec. Zdaj se bo premoženje prodajalo po "zdravih jedrih". V ta namen so po besedah stečajnega upravitelja Mure Branka Đorđevića so v ta namen že pripravili pet ali šest prodajnih sklopov. Naprodaj bo tudi stoodstotni poslovni delež v Muri in partnerjih kot pravni osebi, skupaj s prostori, cena pa bo za okvirno 8,5 milijona evrov. A morajo o ceni najprej pridobiti mnenje hipotekarnih upnikov in se odločiti, ali bodo to prodajali po tržni, likvidacijski ali tržni vrednosti, obstaja pa tudi možnost zbiranja nezavezujočih ponudb.

Izjemi sta bili nepremičnini v Murski Soboti in Ljutomeru, na katerih stojita merilno-regulacijski postaji za plin, in sta bili ocenjeni na 4.191 evrov oziroma na 8.708 evrov. Varščina za zemljišči je bila že položena.

Đorđević je dejal, da se pri prodaji nepremičnin pojavlja težava zaradi krize in tržne vrednosti, zato je težko pričakovati, da bo nekdo kupoval po tržni vrednosti, ker so bile v stečaju tržne vrednosti celo nižje, kot so bile takrat, ko so bile dane hipoteke. Kupci tako lahko počakajo na znižanje cen.

Naprodaj je bilo za 31 milijonov evrov nepremičnin, blagovnih znamk ...
Skupna izklicna cena ponujenega je bila 31 milijonov evrov, Muralista (Murine hčerinske družbe, ki je v stečaju od 12. oktobra lani), katerega dražba je potekala najprej, pa je 1,05 milijona evrov. V okviru prodaje nepremičnin je bilo na prodaj premoženje stečajnega dolžnika na lokaciji Plese 2 v Murski Soboti (nepremičnine so ocenjene na 17 milijonov evrov, stavbno zemljišče pa na dobrih šest).

Družba M-energetika je bila ocenjena na 166.000 evrov, tržne vrednosti blagovnih znamk Mura, Leona, J. G. Carniolus, e.Mura in Carl Degen pa na nekaj več kot tri milijone evrov. Če bi se našel interesent, ki bi vse skupaj kupil v svežnju, pa bi bilo vse skupaj naprodaj po 26,832 milijona evrov. Nekdanji obrat Mure v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni je bil ocenjen na 2,5 milijona evrov, obrat z zemljiščem v Ljutomeru pa za 1,38 milijona evrov.

Premoženje Mure naprodaj