Po besedah zdaj že nekdanjega predsednika uprave Monda Gregorja Jeze novela zakona o igrah na srečo finančno obremenjuje koncesionarje. Foto: MMC RTV SLO
Po besedah zdaj že nekdanjega predsednika uprave Monda Gregorja Jeze novela zakona o igrah na srečo finančno obremenjuje koncesionarje. Foto: MMC RTV SLO

Nadzorni svet Hitove odvisne družbe je imenoval tudi novo upravo, v kateri je poleg predsednika Ugrina tudi članica Sonja Bily. Jeza, ki je družbo Hit Šentilj vodil od odprtja igralniško-zabaviščnega centra Mond leta 2007, je nadzornikom pojasnil, da je odstopil, ker se ne strinja s sprejetjem novele zakona o igrah na srečo, ki jo je pripravila vlada, "saj finančno obremenjuje koncesionarje".

"Ta način delitve napitnine namreč pomeni dvig stroškov dela, saj bodo napitnine bolj obremenjene z davki in prispevki. Tudi pritiski bank na dvig obrestnih pribitkov za že sklenjena posojila v ničemer ne prispevajo k našim prizadevanjem po boljšem poslovanju, zato podajam odpoved z mesta predsednika uprave," je dejal Jeza, ki bo do nadaljnjega ostal v podjetju.

V 2009 zmanjšali izgubo za 1,7 milijona evrov
Po njegovih besedah so poslovanje centra leta 2009 v primerjavi z letom prej končali z 9,4-odstotno rastjo igralniške bruto realizacije, poslovni izid pa je za okoli četrtino boljši od načrtovanega in z obrestmi, davki in amortizacijo znaša dober milijon evrov, poroča Radio Slovenija. Celotna izguba preteklega leta je znašala 2,7 milijona evrov in je bila v primerjavi z letom prej, ko je znašala 4,4 milijona evrov, precej nižja. Po besedah Jeze je bilo njihovo prizadevanje za sodelovanje z državnimi organi pri pripravi sprememb zakona o igrah na srečo neuspešno. Tako predvideva, da bo že v drugi polovici letošnjega leta potrebna dokapitalicazija družbe.

"Ugrin bo pripomogel k boljšim poslovnim rezultatom"
Ugrin, ki je vodenje družbe v 100-odstotni lasti Hita že prevzel, je bil do zdaj član uprave družbe Fersped, pomočnik generalnega direktorja za ekonomske zadeve v podjetju Atnet, član uprave družbe Casino Portorož, še prej pa višji strokovni sodelavec na ministrstvu za finance. Po besedah prvega nadzornika družbe Hit Šentilj Stojana Pliberška, sicer člana uprave Hita, bo Ugrin s svojim znanjem in izkušnjami bistveno pripomogel k boljšim rezultatom poslovanja.