Revizija je med drugim pregledovala sponzorske in svetovalne pogodbe. Foto: MMC RTV SLO
Revizija je med drugim pregledovala sponzorske in svetovalne pogodbe. Foto: MMC RTV SLO

Hitovi delničarji so se namreč seznanili s poročilom posebne revizije posameznih poslov za omenjeno obdobje in z neodvisnim mnenjem o pregledu vodenja posameznih poslov.

Izhajajoč iz ugotovitev posebnega revizijskega poročila ter skladno z določili 327. člena Zakona o gospodarskih družbah mora sedanja uprava družbe v šestih mesecih od dneva skupščine vložiti tožbo za povrnitev škode v zvezi z vodenjem posameznih poslov. Škoda je nastala kot posledica kršitve dolžnosti članov organov vodenja in nadzora, še navajajo v Hitu. Skupščina je za vložitev tožbe imenovala posebnega pooblaščenca.

Hit je v omenjenem obdobju vodil Niko Trošt, nadzornike pa Viktor Baraga.

Sumljive sponzorske in svetovalne pogodbe ter balkanski posli
Posebna revizija, ki jo je Plus revizija, d. o. o., opravila za obdobje od 1. januarja 2006 do 30. aprila 2009, je preverila predvsem vodenje nekaterih poslov, s posebnim poudarkom na preveritvi sponzorskih pogodb, svetovalnih pogodb in poslov v zvezi z naložbami v Beogradu, Umagu, Črni gori in Brčkem. O posebni reviziji za obdobje treh let so odločali delničarji na 15. skupščini, ki je bila lanskega 24. marca.