Februarja so bili imenovani novi nadzorniki Železnic, a je Peter Kraljič kmalu odstopil. Foto: EPA
Februarja so bili imenovani novi nadzorniki Železnic, a je Peter Kraljič kmalu odstopil. Foto: EPA

Kandidati morajo vloge poslati najkasneje do petka, 10. aprila, na ministrstvo za promet, ki jih bo nato posredovalo kadrovsko-akreditacijskemu svetu v nadaljnji postopek.

Kot je znano, se je mesto izpraznilo z odstopom februarja imenovanega nadzornika Petra Kraljiča, ki je nasprotoval postopku imenovanja novega generalnega direktorja družbe Matica Tasiča. Slednji je bil imenovan brez javnega razpisa.

Je Tasič že na položaju?
Tasič naj bi položaj po poročanju medijev prevzel pretekli četrtek, a to še ni uradno potrjeno. Pred tem je moral namreč opustiti županovanje v občini Prevalje, vendar bo moral občinski svet odstop še sprejeti.

Nadzornikom sicer predseduje Andrej Godec, zoper katerega so svet delavcev in sindikati podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj goljufije in ponarejanja listin. KAS-u naj bi namreč "posredoval lažne izjave glede svoje (ne)povezanosti z družbami, ki so bodisi v konkurenčnem razmerju z družbo Slovenske železnice bodisi so z omenjeno družbo v poslovnih odnosih". Godec je očitke že zavrnil.

E. S.