DUTB pravi, da bo direktorica dobila okrepitve in ne da zapušča podjetje. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo
DUTB pravi, da bo direktorica dobila okrepitve in ne da zapušča podjetje. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo


Po poročanju portala finance.si so sindikalisti žirovske Alpine prepričani, da so se z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) dogovorili, da Alpino v treh tednih prevzame nova upravljavska ekipa. "Takrat, če ne že prej, odhaja tudi Vraničarjeva, čeprav tega Imre Balogh, izvršni direktor DUTB-ja, ni hotel neposredno reči," je za portal povedal sindikalist Milan Sovinc.

Po njihovih neuradnih informacijah naj bi sindikalisti in delavci v Alpini danes iz DUTB-ja tudi vnovič dobili potrdilo, da bo Vtič Vraničarjeva zapustila Alpino.

A Balogh je za STA pojasnil, da bodo vodstvo le razširili in tudi za finance.si so v DUTB-ju dejali, da za odhod direktorice slišijo prvič. To je bila sicer ena glavnih zahtev Alpininega sindikata, poleg razdrtje pogodbe z družbo Admetam, tej so mesečno po pavšalu plačevali 67.000 evrov, ki bo podjetju svetovala le še do konca aprila.

Popustiti morali tudi delavci
So pa po poročanju spletnih Financ opustili zahtevo, da se v pol leta pripravi javni razpis za prodajo podjetja, kar v sindikatu pojasnjujejo, da so morali tudi oni popustiti. DUTB je namreč predlagal prodajo šele po nekaj letih, ko bi bila družba prestrukturirana. A v sindikatu opozarjajo, da jih bo nekdo moral kupiti, saj ne bodo mogli biti vedno v lasti DUTB-ja.

Alpina bo v sodelovanju z delavci nekatere ukrepe iz načrta prestrukturiranja tako ponovno pretehtala. "V prihajajočih tednih bodo skupna prizadevanja usmerjena v krepitev prodajnih in marketinških dejavnosti, postopke racionalizacije v Romuniji in analize učinkov alternativnih ukrepov glede proizvodnje na Kitajskem," so pojasnili v DUTB-ju.

Kot je povedal Balogh, bodo tistim zaposlenim, katerih delovna mesta bodo ukinjena, s socialnim načrtom ublažili prehodno obdobje in jim pomagali iskati bodisi novo zaposlitev oziroma druge primerne rešitve.