Cher se je rodila kot Cherilyn Sarkisian v Kaliforniji očetu ameriško-armenskih korenin, ki je bil voznik tovornjaka, in materi, ki je bila manekenka. Foto: Reuters
Cher se je rodila kot Cherilyn Sarkisian v Kaliforniji očetu ameriško-armenskih korenin, ki je bil voznik tovornjaka, in materi, ki je bila manekenka. Foto: Reuters

Novico je pevka sporočila na Twitterju. Pop zvezdnica Madonna pa je lansko jesen napovedala, da bo film o svojem življenju posnela in režirala sama.

Pri scenariju bo sodeloval njen prijatelj Eric Roth, ki je za uspešnico Forrest Gump režiserja Roberta Zemeckisa dobil oskarja za najboljši prirejeni scenarij.

Za biografskim projektom stojijo producentski dvojec Judy Craymer in Gary Goetzman, ki sta ustvarila muzikal Mamma Mia! Leta 2018 se je Cher vrnila na filmsko sceno s filmom Mamma Mia! Spet začenja se, v katerem je nastopila kot Ruby Sheridan, Donnina mati. V filmu je zapela Abbino uspešnico Fernando. Pozneje pa je izdala še album Abbinih priredb z naslovom Dancing Queen.

Opolnomočena življenjska odisejada
"Z Garyjem sva navdušena, da spet sodelujeva s Cher, ki tokrat na velika platna prinaša svojo opolnomočeno življenjsko odisejado. Človek si ne more pomagati, da ga Cher ne
bi navdušila s talentom, trdnostjo, edinstveno duhovitostjo, toplino in vizijo," je za Deadline zapisala Judy Craymer. »Njen neprimerljivi uspeh v glasbenem filmu in televiziji je navdihnil generacije. Ne bi mogli biti srečnejši, da bomo lahko njeno zgodbo povedali občinstvu v kinih."

Večkrat je napovedala, da se bo poslovila, turnejo pa naj bi imela celo letos, a je zaradi epidemije odpovedana. Foto: EPA
Večkrat je napovedala, da se bo poslovila, turnejo pa naj bi imela celo letos, a je zaradi epidemije odpovedana. Foto: EPA

Cher se bo s filmom ozrla na čas, ko so nastale uspešnice, kot sta Believe in If I Could Turn Back Time, in na svoje druge uspehe, kot je oskar za glavno vlogo v filmu Mesečnica režiserja Normana Jewisona.

Kot pevka je na samostojni poti prodala 100 milijonov plošč, predtem pa že 40 milijonov v duetu z možem Sonnyjem. Sprva sta si nadela ime Caesar and Cleo, nato pa zaslovela kot Sonny and Cher. Leta 1965 sta postala svetovno znana po skladbi I Got You Babe.

Zmagoslavna vrnitev na oder z albumom Believe
Po ločitvi se je Cher podala na samostojno kariero. Po dveh dveh zelo uspešnih albumih Cher (1987) in Heart of Stone (1989) se je zmagoslavno na oder vrnila šele leta 1998 z albumom Believe, ki mu je leta 2002 sledil še uspešen Living Proof. Leta 2000 je osvojila grammyja za plesni singel Believe. Pozneje je imela zelo uspešne koncertne turneje, tista leta 2014 naj bi obveljala za najdonosnejšo turnejo vseh glasbenikov.

Nastopila je v več filmih. Ena njenih najbolj znanih vlog je bila v filmu Sirene Richarda Benjamina. Leta 2010 je nastopila še v filmu Burleska Steva Antina, predtem pa leta 1999 v filmu Čaj z Mussolinijem režiserja Franca Zeffirellija.