Foto:
Foto:
Oddaja Spet doma je nominirana za najboljšo zabavno oddajo.
Akademija Viktor je izpostavila tudi oddajo Čez planke.

Od 24 nominacij so jih TV Slovenija namenili 20. Za informativno oddajo so nominirani Odmevi in Dnevnik (ob oddaji 24 ur), za dokumentarno TV-oddajo Dnevnik nekega naroda, Kocbek - pesnik v pogrezu zgodovine in Adijo, tobačna. Med voditelji informativnih oddaj izstopata Mojca Širok in Marcel Štefančič jr. (ob Urošu Slaku), pozornosti vredne otroške in mladinske oddaje so Knjiga mene briga, Male sive celice in Štafeta mladosti.

Obetavni medijski osebnosti tudi Slon in Sadež
Najboljše zabavne oddaje so Čez planke, Spet doma in Tistega lepega popoldneva, o dobitniku viktorja za voditelja zabavne oddaje pa bodo člani akademije izbirali med Mariem Galuničem, Sašem Hribarjem in Petrom Polesom. Simona Rakuša ter Slon in Sadež so (ob Eriki Žnidaršič) v preteklem letu največ pokazali med novimi medijskimi osebnostmi. Kot najboljši igrani TV-oddaji pa je akademija izpostavila Čokoladne sanje in Delo osvobaja (ob Naši mali kliniki).

Komu viktorji popularnosti?
Slovesna podelitev nagrad bo 19. marca, ob dobitnikih strokovnih viktorjev pa bodo takrat znani tudi izbranci ljudstva - dobitniki viktorjev popularnosti. Zanje je mogoče glasovati v petih kategorijah.

Med televizijskimi osebnostmi sta nominirana Lado Bizovičar in Anja Tomažin (ob Boštjanu Romihu), med njihovimi radijskimi kolegi pa Andrej Karoli (ob Boru Greinerju in Marku Potrču). Med televizijskimi oddajami izstopata Tistega lepega popoldneva in Spet doma (ob oddaji Lepo je biti milijonar), med radijskimi postajami pa v igri za viktorja popularnosti ostaja tudi Radio Slovenija - Val 202 (ob radiu Center in radiu City).

Glasbeni viktor
Viktor popularnosti je namenjen tudi najboljšemu glasbenemu izvajalcu preteklega leta. Zanj se potegujejo Zoran Predin ter skupini Siddharta in Tabu.