Foto:
Foto:
Nataša Tič Ralijan kot Ana Liza s svojim humorjem vsako nedeljo zvečer spravlja gledalce v smeh.
Frane Milčinski - Ježek

Tako je odločila žirija v sestavi Tone Partljič (predsednik), Judita Zidar (namestnica), Miša Molk, Meri Avsenak Pogačnik, Nina Zagoričnik, Drago Pečko in Igor Palčič. Ta je v obrazložitvi zapisala, da Tič Ralijanovo "odlikuje izjemna iznajdljivost v improviziranih pogovorih, primorsko narečje pa še obogati njen nastop in značilno očarljivost". Z "igrivostjo in pobezljanim jezikom, ki mimo napisanega vselej najde prostor za lasten dovtip, je vnesla v slovenski humor svež in mladosten duh", še meni žirija.

Od Ane Monro do Gledališča Koper
Leta 1965 rojena Nataša Tič Ralijan je doslej ustvarila približno 70 radijskih, 30 gledaliških in več kot 10 televizijskih vlog. Svojo umetniško kariero je začela v neinstitucionalnem gledališču Ana Monroe, bila kasneje dolgoletna članica ansambla SNG Drame Ljubljana, od letos pa je zaposlena v Gledališču Koper.

Vitrina za nagrade se širi
Za svoje delo je bila priljubljena 'Ana Liza' večkrat nagrajena. Med drugim je leta 1999 prejela Severjevo nagrado, ob katero lahko zdaj postavi še Ježkovo. To vsako leto podeljuje Svet RTV Slovenija za izvirne dosežke in opuse v zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti.

Desina nostalgija
Ježkovi lavreatki - "ki je v televizijskih oddajah Spet doma in TV Poper v zadnjih petih letih stkala nov tip televizijskega humorja, ki je izviren, izvablja smeh in očara gledalce" - so nagrado izročili na odru mariborske SNG Drame. Scenarij za prireditev je napisala Desa Muck, ki je dogajanje postavila v čas svojih rosnih let, ko sta bila radio in še posebej televizija v Sloveniji še v povojih. To so skušali predstaviti Jure Ivanušič, Mirjam Korbar, Dejan Vunjak in letošnja Ježkova nagrajenka. Za glasbeno popestritev pa sta poskrbela Darja Švajger in Andraž Hribar ob spremljavi Big banda RTV Slovenija.