Čeprav za domovino tanga velja Južna Amerika, so poseben slog vročega tanga razvili na pregovorno hladnem Finskem. Foto: EPA
Čeprav za domovino tanga velja Južna Amerika, so poseben slog vročega tanga razvili na pregovorno hladnem Finskem. Foto: EPA

Uvrstili so ga na seji v Abu Dabiju, so tiskovne agencije izvedele iz tamkajšnjih diplomatskih virov. Pojem nesnovne kulturne dediščine, ki ji marsikje grozi uničenje ali izumrtje, zajema običaje, znanje in veščine, ki so del kulturne dediščine neke skupine ali skupnosti. Unesco je pred kratkim objavil dopolnjeni seznam svetovne kulturne dediščine, na katerem je več sto naravnih in kulturnih spomenikov.

"Argentinska in urugvajska tradicija tanga, ki se je uveljavil po vsem svetu, se je rodila v revnih predmestjih Buenos Airesa in Montevidea, v porečju Ria de la Plata," je Unesco zapisal na svoji spletni strani.

"Tango, ki ga plešejo v tradicionalnih plesnih dvoranah Buenos Airesa in Montevidea, razširja po vsem svetu svoj duh skupnosti, pri tem pa se prilagaja spremembam, ki jih prinaša čas," je dodala organizacija združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo.

V fotogaleriji si oglejte nekaj prizorov s svetovnega prvenstva v tangu, ki je konec avgusta potekalo v argentinski prestolnici Buenos Airesu.