Nesrečni kužek v neredu celo izgubi svojega gospodarja. Foto: EPA
Nesrečni kužek v neredu celo izgubi svojega gospodarja. Foto: EPA
S snemanja prve jesenske radijske igre Veliki nered. Foto: RTV SLO

Prva je bila na vrsti premierna predstavitev zabavne radijske igre za otroke Veliki nered, ki ste ji lahko prisluhnili prvo nedeljo v oktobru na prvem programu nacionalnega radia. Gre za igro ruske avtorice Valentine Djogteve. Ta pripoveduje o stanovanju, v katerem je tak nered, da celo psiček z dobrim vohom izgubi svojega gospodarja. Psičku na pomoč priskoči Lenka, pri iskanju pa naletita na vse mogoče stvari.

Za režijo besedila, ki ga je prevedel Frane Podobnik, je poskrbela Irena Glonar, tonski mojster pa je bil Jure Culiberg.

Za male in velike poslušalce
Poslušalci radia bodo lahko v naslednjih mesecih lahko prisluhnili sedmim radijskim igram za otroke in odrasle, ki so jih ustvarjalci posneli v studiih Radia Slovenija lani in letos. Gre za različne igre, dolge od 18 do 49 minut, ki jih v prvi vrsti odlikujeta odlični igralska zasedba in ekipa ustvarjalcev Radia Slovenija.

Premieri igra Veliki nered bodo do novega leta sledile še igre Antigona (po drami Dominika Smoleta jo je priredil Goran Schmidt), Zmajček Ferdo (napisala jo je Mira Zelinka), Skromen predlog (Petri Salin), Hej Brigade (Žarko Petan), Hočem leteti (Anatolij Kostetski) in Arabsko noč (Roland Schimmelpfennig).