Foto:
Foto:

Galerija Božidarja Jakca Kostanjevica na Krki, ki je organizator bienalnega srečanja, je možnost kiparjenja v hrastovini tokrat dala Boštjanu Drinovcu iz Slovenije, Sretenu Milatoviću iz Srbije in Črne gore ter Nicolae Seaptefrati iz Romunije. Udeležencem že vse od leta 1961, ko so pripravili prvi simpozij, omogočijo ustrezno količino hrastovega lesa, prostor za ustvarjanje in kraj, kamor so nastale skulpture postavljene.

Direktor galerije Božidarja Jakca Bojan Božič je posebej poudaril japonsko udejstvovanje na preteklih Forma vivah. "Vsaka skulptura je svet zase, je vpogled v avtorjevo materializacijo ideje, je sporočilo, ki ga vsak posameznik doživi na osebni ravni, in prepuščamo mu, da si ob srečanju ustvari osebno mnenje," je še dejal Božič.

Letos prvič Forma viva mladih
Simpozij Forma viva spremlja več kulturnih dogodkov, med njimi koncerti Festivala Brežice, odprtje razstave domačina Jožeta Marinča in razstava Pogled, prvič letos pa se bodo na Formi vivi zbrali tudi mladi ustvarjalci, ki jih bo vodila akademska kiparka Dragica Čadež.