Siddharta so verjetno največja glasbena zvezda Rumene noči. Foto: RTV SLO
Siddharta so verjetno največja glasbena zvezda Rumene noči. Foto: RTV SLO
Uvod v petkov glasbeni večer na Titovem trgu sta izpeljala Polona in Gušti. Foto: Ivan Ilić
Leeloojamais za ogrevanje koprskega zraka? Foto: Helena Mak

do 24. julija - prežema utrip živahnega kulturnega dogajanja.

Uvodno dejanje Rumene noči je pripadlo skupini Kingston, v naslednjih 4 dneh in nočeh pa se bo na več kot 30 prizoriščih zvrstila še množica zabavno-kulturnih dogodkov.

Titov trg bo središče dogajanja
Največ obiskovalcev se bo verjetno zgrnilo na Titov trg, kjer bodo v petek, 22. 7., ob 21.00 zaigrali Gušti in Polona, Leeloojamais in Siddharta, zadnji dan festivalskega rajanja 24. 7. prav tako ob 21.00 pa bo na istem odru nastopila Josipa Lisac.

Grammyjeva nagrajenka na slovenski obali
Da bi glasbeni program festivala prilagodili prav vsem okusom, so prireditelji k sodelovanju povabili domače in tuje zasedbe, ki ne preigravajo le popa in rocka, ampak tudi džez-, etno- in narodnozabavno glasbo. V soboto, 23. 7., ob 21.00 bo na Titovem trgu nastopila tudi z grammyjem ovenčana džezovska pevka Gwen Hughes. Hughesova je na slovensko obalo pripotovala tudi zaradi vokalnega džez-pop seminarja, ki ga je vodila v Portorožu.

Mladostna Rumena noč
Rumena noč tokrat ne bo zapostavila niti še neuveljavljenih mladih glasbenikov. Organizatorji so jim posvetili uvodni večer na Titovem trgu, kjer bo 21. 7. od 21.00 potekal Festival mladih, neuveljavljenih glasbenikov. Mlade bo verjetno razveselilo tudi tekmovanje didžejev, ki bo v petek, 22. 7., od 18.00 potekalo na Kardeljevi ploščadi.

Nekaj trenutkov zase bodo našli tudi filmofili. V petek in soboto, to je 22. in 23. 7., bo na Staničevem trgu od 21.00 potekala filmska delavnica, ki jo bo spremljalo predvajanje filmov v kinu pod milim nebom.

Za srednje veliko mesto obiskovalcev?
Če bo obisk največjega poletnega kulturnega dogodka na slovenski obali vsaj tako dober kot lani, naj bi se po ocenah organizatorjev v štirih dneh v Koper zgrnilo kar okoli 100.000 obiskovalcev.