Maurizio Cattelan v muzeju kurira namreč serijo strašljivih zgodb za lahko noč, ki jih v luči pandemije novega koronavirusa prebirajo znani ustvarjalci. Vrata newyorškega Novega muzeja (New Museum) sicer zaradi pandemije ostajajo zaprta, nekatere zgodbe pa so od tega tedna že dostopne na spletni strani muzeja in družbenih omrežjih.

Med zvočnimi posnetki, ki jih je muzej že delil z občinstvom, je tudi ljubezensko pismo mrtvemu psu glasbenika Iggyja Popa. Za zdaj so objavljeni še posnetki pripovedovanj Tacite Dean, Abrahama Cruzvillegasa in Andre Ursute.

Sorodna novica Drago prodana sadna instalacija bo postala del muzejske zbirke

Lastna besedila in zgodbe drugih
Medtem ko nekateri ustvarjalci prebirajo svoje lastne zgodbe, pa so drugi izbrali neobičajna besedila, kot sta denimo Preface to a Twenty Volume Suicide Note pisatelja Amirija Barake in Gravity and Grace filozofinje Simone Weil, je poročal New York Times.

Umetnik anarhističnega duha
Leta 1960 v Padovi rojeni Maurizio Cattelan je znan po vključevanju neobičajnih predmetov v svoja dela. Nazadnje je največ pozornosti pritegnila banana, ki jo je na umetniškem sejmu Art Basel v Miamiju z lepilnim trakom pritrdil na steno galerije, vendar jo je umetniški aktivist David Datuna odlepil s stene in pojedel. Med Cattelanovimi najslavnejšimi deli so še zlata straniščna školjka v newyorškem Guggenheimovem muzeju, skulptura Adolfa Hitlerja, ki kleče moli, in skulptura na tleh ležečega papeža Janeza Pavla II., ki ga je zadel meteorit.

Projekt prebiranja strašljivih zgodb za lahko noč se bo zaključil konec junija.