Bill Skarsgård je bil, ko je dobil vlogo v Tistem – po lastnem priznanju – pod hudim pritiskom, kako naj poustvari lik, ki je po zaslugi Tima Curryja in miniserije iz leta 1990 tako ikoničen. Na koncu je klovna dejansko naredil za svojega. Foto: IMDb
Bill Skarsgård je bil, ko je dobil vlogo v Tistem – po lastnem priznanju – pod hudim pritiskom, kako naj poustvari lik, ki je po zaslugi Tima Curryja in miniserije iz leta 1990 tako ikoničen. Na koncu je klovna dejansko naredil za svojega. Foto: IMDb
Sorodna novica Tisto: Drugo poglavje

Bill Skarsgård je morilskega klovna Pennywisa, ki je obenem utelešeno zlo ("Tisto"), igral že v filmskem diptihu Tisto (2017 in 2019). Filma sta seveda nastala po še slavnejši predlogi istoimenskega romana Stephena Kinga.

Pri seriji, ki jo producira studio Warner Bros., predvajala pa jo bo pretočna platforma Max, bodo sodelovali tudi drugi ključni akterji filmske franšize: režiser Andy Muschietti ter producenta Barbara Muschietti in Jason Fuchs; pri producentskih nalogah se jima bosta pridružila še Roy Lee in Dan Lin. Štiri epizode od predvidenih devetih bo režiral Andy Muschietti.

Za načrte za snemanje preddela vemo že od leta 2022, a je kljub temu po vsebinski plati znanega bore malo. Dobrodošli v Derryju je po poročanju filmskega bloga Deadline sicer šele delovni naslov, potrjeno pa je, da se vračamo v šestdeseta leta in v isti svet, v katerega je King postavil svoj roman in nato Muschietti oba filma, ki sta po svetu skupaj zaslužila 1,7 milijarde dolarjev.

Sorodna novica Filmska recenzija: Tisto

V Derryju zlepa ni miru
"Veselim se, da se zgodba Derryja, najbolj zakletega mesta v Mainu, nadaljuje in vesel sem, da bo Andy Muschietti koordinator tega festivala groze, skupaj z možganskim trustom, v katerem je tudi njegova nadarjena sestra Barbara," je ob napovedi serije v izjavi za javnost zapisal King. "Rdeči baloni za vse!" Derry je pomemben toponim v Kingovem opusu, nekakšen literarni portret pisateljevega domačega Bangorja.

Novo zgodbo so – s pomočjo elementov Kingovega romana – napisali Andy Muschietti, Barbara Muschietti in Jason Fuchs. V igralski zasedbi so poleg Skarsgårda še Taylour Paige, Jovan Adepo, Chris Chalk in James Remar.

Bill Skarsgård je trenutno sicer med najbolj iskanimi igralci svoje generacije; v svet pretočne televizije se vrača prvič po Hulujevi seriji Castle Rock. V kratkem ga bomo videli v filmih The Crow, Nosferatu, Locked in Emperor.

Sprva je veljalo, da serija na HBO-jevo platformo Max prihaja okrog letošnje noči čarovnic, a je direktor Casey Bloys na lanski tiskovni konferenci nakazal, da jo bodo najverjetneje potisnili v leto 2025.