Leta in leta ritmične gimnastike bodo gotovo prišla prav pri fizičnih naporih, ki jih vloga Bondovega dekleta zahteva. Foto: EPA
Leta in leta ritmične gimnastike bodo gotovo prišla prav pri fizičnih naporih, ki jih vloga Bondovega dekleta zahteva. Foto: EPA
Margarita Levieva
Če bo Margarita vlogo dobila, bo v izjemni družbi: poslanstvo Bondovih deklet so v preteklosti že opravljale Ursula Andress, Eva Green, Olga Kurilenko, Michelle Yeoh, Sophie Marceau, Denise Richards in druge.

31-letna ruska igralka, ki je imela letos manjšo vlogo ob Matthewu McConagheyu v filmu The Lincoln Lawyer, predtem pa je pojavila še v filmih Spread (z Ashtonom Kutcherjem) in Adventureland, se bo, če bo resnično dobila vlogo v naslednjem (za zdaj še nenaslovljenem) filmu o Bondu, lahko dokončno poslovila od obskurnosti.

Skrivnostna, lepa in samozavestna
Britanski Daily Mail poroča, da se producenti 23. bondiade "izredno zanimajo" za Levievo in da so se že pozanimali, ali ima čas oktobra, ko se snemanje filma začne. "Popolno Bondovo dekle je lepo, samozavestno in skrivnostno - Margarita izpolnjuje vse tri pogoje," je The Mirror citiral neimenovanega "poznavalca situacije", ki navaja še, da skušajo Rusinjo uradno rekrutirati "raje prej kot pozneje".

Gimnastične sposobnosti bi ji znale priti še prav ...
Kot se za (morebitno) Bondovo dekle tudi spodobi, ima Margarita tudi rahlo eksotično preteklost: deklica, ki se je v judovski družini v takratnem Leningradu rodila leta 1980, je od tretjega leta naprej intenzivno trenirala ritmično gimnastiko. S športom se je resno ukvarjala dolgih 13 let in na tekmovanjih zmagovala najprej v Rusiji, nato pa, ko se je družina preselila v New York, še v Ameriki.

Igralstvo torej ni bilo njena prva ljubezen - in niti druga ne. Na NYU-ju je namreč študirala ekonomijo in se nato zaposlila v trženju modne industrije. Njen videz seveda ni ostal neopažen (leta 2005 jo je New York Magazine uvrstil na svoj seznam 50 najlepših prebivalcev mesta) in počasi jo je zaneslo v igralski svet. Dobila je mesto v prestižnem tečaju igralskega studia Williama Esperja (kjer sta se med drugim kalila tudi Diane Keaton in Steve McQueen).

Bond bo še naprej 'blond'
O novem Bondu za zdaj še ni znanega, je pa od januarja naprej potrjeno vsaj to, da sploh bo (zaradi finančnih težav studia MGM je bilo namreč tudi to pod vprašajem). V vlogi agenta 007 se tudi tokrat vrača Daniel Craig, Judi Dench bo še vedno hladna M in Naomi Harris njegova zvesta Moneypenny. Režijo bo prevzel Sam Mendes, govori pa se, da naj bi vlogi v filmu imela tudi Javier Bardem in Ralph Fiennes.