David Duchovny bo upodobil prezgodaj umrlega moža in očeta. Foto: EPA
David Duchovny bo upodobil prezgodaj umrlega moža in očeta. Foto: EPA
Sigourney Weaver
Duchovny bo na velika platna stopil tudi skupaj z igralko Sigourney Weaver. Foto: EPA

Drama, ki jo bo režirala Danka Susanne Bier, bo pripovedovala zgodbo o ženski (njeno vlogo bo upodobila Halle Berry), ki ji nenadoma umre mož. Nato v svojo hišo povabi moževega najboljšega prijatelja, da bi živel skupaj z njo in njenima dvema otrokoma. Prijatelj sicer popolnoma obrne njeno življenje, vendar tudi pomaga žalujoči družini, da prebrodi izgubo moža in očeta. Duchovny, ki bo nastopil v vlogi prezgodaj umrlega moža, se bo pojavljal le v spominjanju.

Duchovny, ki je širšim množicam še vedno najbolj poznan po svoji vlogi agenta Mulderja v Dosjejih X, na velika platna prihaja še v treh fimskih projektih. Najprej v komediji Trust the Man, ki je nastala pod peresom in režisersko taktirko Barta Freundlicha, nato v satiri Jakeja Kasdana TV Set, kjer bo zaigral skupaj s Sigourney Weaver in v trilerju Vincenta Pereza The Secret, kjer se bo igralec zopet soočil z nadnaravnim.

Odpri srce po pravilih danske dogme
Režiserka, producentka in pisateljica Bierova je svoje prve filmske uspehe dosegla na Danskem, s filmom Odpri srce (2002), v katerem je sledila pravilom danske dogme, pa je opozorila nase tudi v mednarodnem prostoru filmskega sveta. Film, ki je osvojil naziv najboljši danski film za leto 2003, je bil prikazan tudi na večih mednarodnih filmskih festivalih, med drugim v Torontu in San Sebastianu.