Bo namišljeno bolnišnico v Seattlu krasil kipec emmyja? Foto:
Bo namišljeno bolnišnico v Seattlu krasil kipec emmyja? Foto:
Kiefer Sutherland
Kiefer Sutherland blesti v nanizanki 24. Foto: Reuters

V kategoriji najboljše drame Grejevi anatomiji tesno sledi Zahodno krilo, po mnenju TV-izvedencev pa naj bi bil najbolj resen kandidat za letošnjo nagrado Foxsov triler 24, ki je pobral kar 12 nominacij. V boj za glavno nagrado pa posegata tudi seriji House, ki nastaja pod okriljem družbe Fox ter z emmyjem že nagrajena HBO-nanizanka Sopranovi.

Bo bolnišnico krasil kipec emmyja?
Televizijska serija Grey's Anatomy, ki je na sporedu ameriških zaslonov od marca 2005, nastaja pod vodstvom Shonde Rhimes. Zgodba se dogaja v izmišljeni bolnišnici v Seattlu, v ospredju pa je doktorica Meredith Grey, ki jo igra Ellen Pompeo in njeni zdravniški kolegi.

Slavnostna podelitev tik pred vrati
V kategoriji za najboljšo komedijo najvišje kotira NBC - serija The Office, ki nastaja po vzoru britanske serije z istim imenom. Steve Carell, ki v njej igra vodjo Michaela Scotta, je prav tako v samem vrhu za nagrado v kategoriji za najboljšega komedijanta. Za najboljšo komedijantko pa se je na lestvici najbolj pričakovanih zmagovalcev najvišje uvrstila Lisa Kudrow v seriji The Comeback.

Zadnja beseda, ki bo oznanila zmagovalce za najboljše dosežke na televiziji, bo izrečena na slavnostni podelitvi v losangeleškem avditoriju Shrine, ki jo bo vodil komik Conan O'Brien.