Steve Irwin ni bil samo zabaven fant, zato se nikar ne norčujte iz njegovih pogumnih raziskovalnih akcij. Foto: EPA
Steve Irwin ni bil samo zabaven fant, zato se nikar ne norčujte iz njegovih pogumnih raziskovalnih akcij. Foto: EPA
Russell Crowe
Russell Crowe zaskrbljeno opazuje poročanje avstralskih medijev. Foto: EPA

Nič drugače ni v primeru smrti slavnega 'lovca na krokodile', avstralskega pustolovca Steva Irwina. Avstralski časopis Sydney Morning Herald pa se je kar nekoliko prenagnil, ko je včeraj poročal, da se za pravice za snemanje filma o Irwinu, ki ga je nedavno 'pokopal' skat, zanima Russell Crowe. Ko je izvedel za to natolcevanje, ni Crowe prav nič varčeval z besedami in je oštel časopis, ki ga povezuje s filmskim projektom, ki bi pomenil služenje denarja na račun smrti njegovega prijatelja.

Presneto zabaven, a tudi presneto študiozen
Crowe se je izrazil še nekoliko bolj 'žmahtno'. Za avstralsko televizijo je izjavil, da je pretresen, da "milijoni ljudi mislijo, da bo plesal na grobu svojega prijatelja". Igralca tudi zelo moti podoba Irwina, ki jo oblikujejo senzacionalistični novinarji in katero nato prevzamejo ljudje. Številni namreč o njem razmišljajo le kot o zabavnem fantu, ki na televiziji počne nore stvari. Russell Crowe se strinja, da je bil Irwin presneto zabaven fant, a nihče ne sme pozabiti, da je bil tudi veliko več. Bil je resen proučevalec narave in je svoje delo tudi zelo vestno in resno opravljal.

Časopis ve več kot nesojeni glavni igralec
Spletna izdaja časopisa Sydney Morning Herald je zapisala, da se Crow za biografski film o Crocodile Hunterju ne le zanima, pač pa da namerava pogumnega moža tudi sam odigrati. Neimenovani vir, ki naj bi dobro poznal Crowa, je časopisu sporočil, da ideja o filmu o Stevu Irwinu menda niti ni bila povsem nova. Crow naj bi tako že Irwinu povedal, da si ga želi upodobiti v filmu. 'Dobro poučeni' vir je še dodal, da Russllu Crowu pri tem projektu ne gre za denar pač pa za počastitev prijatelja. Crowe naj bi si skušal pridobiti 'pokroviteljstvo' hollywoodskega filmskega studia Universal, očitno, če verjamemo Crowu, je tudi to napačna informacija.