Nadarjeno pevko Tino upodablja Ula Furlan. Foto: RTV SLO
Nadarjeno pevko Tino upodablja Ula Furlan. Foto: RTV SLO
Novi film Hit poletja

Tako je namreč naslov novega projekta, ki nastaja v produkciji RTV Slovenija. Film pripoveduje zgodbo o nadarjeni mladi ambiciozni pevki Tini, ki ji na poti k uspešni glasbeni karieri malo spodrsne. Mlado pevko upodablja debitantka Ula Furlan, v igralski zasedbi pa najdemo še Bojana Emeršiča, Daria Vargo, Borisa Cavazzo, Vlada Novaka in Silvo Čušin. Snemanje te dni poteka v studiu Radia Slovenija, zatem pa se bo filmska ekipa preselila še v Šoštanj.

Tina, ki si želi postati pevka, se zaplete z dobrim prijateljem iz otroških let Matjažem, ki pa jo ima bolj rad, kot mu je ona sposobna vračati. Vse bolj se začne posvečati glasbeni karieri, na kateri se zaplete s sumljivim krajevnim menedžerjem, ki mu pozneje pomaga še bolj dvomljiv vplivnejši človek. Ta sicer Tini na njeni poti res veliko pomaga, a od nje tudi veliko pričakuje. Tina se upre njegovemu emocionalnemu in erotičnemu nasilju, a se kmalu ujame v finančne dolgove, hkrati pa se v tem času že odtuji od staršev in od Matjaža.

"Imam veliko srečo, da letos delam za nacionalno televizijo," je skoraj pred mesecem dni v klepetalnici MMC-ja povedal Metod Pevec, ko se je spomnil na snemanje filma, ki ga je čakalo čez dva tedna. Pevec sodi namreč med tiste redke režiserje, ki zadnja leta precej snemajo. Pred nedavnim je tako končal mednarodno koprodukcijo Estrelita.

V kulturno-umetniškem programu naše televizije, v okviru katerega tudi nastaja film, si prizadevajo, da bi enkrat na mesec prikazali eno domačo filmsko novost. Hit poletja je že četrti letošnji televizijski film, na malih zaslonih pa si ga bo mogoče ogledati konec leta.

Novi film Hit poletja