Če pride George Clooney, se smeje celo policistkam v razrušeni L'Aquili. Foto: EPA
Če pride George Clooney, se smeje celo policistkam v razrušeni L'Aquili. Foto: EPA

Od konca septembra dalje bodo v Italiji namreč snemali film po predlogi romana Martina Bootha A Very Private Gentleman, v katerem bo imel Clooney seveda glavno vlogo. Pri projektu sodeluje tudi kot producent, režijo pa so prepustili mojstru videospotov, fotografu in režiserju Nadzora Antonu Corbijnu. Po knjigi sodeč Clooney igra morilca, ki se pred izvršitvijo svoje poslednje naloge skriva v idiličnem italijanskem mestecu. Poskuša premagati svoj odpor do stika z ljudmi in (romantične in drugačne) zveze, v katere se zaplete, samo otežijo njegovo misijo.

Clooney je baje že pred aprilskim potresom v Abruzzih iskal primerna prizorišča za snemanje, poroča Corriere della Sera. "Snemanje bo naš najboljši prispevek k obnovi," je povedal 48-letni Clooney, ki je središče Abruzzov, mesto L'Aquila, obiskal julija, med srečanjem vrha skupine G8.

Že v kratkem bo "strmel v koze"
Clooney ima že vrsto let vilo ob jezeru Como in se tudi sicer rad mudi v Italiji. Jutri ga pričakujejo tudi na odprtju filmskega festivala v Benetkah. Tako kot Kevin Spacey, Ewan McGregor in Jeff Bridges je namreč del igralske zasedbe komedije The Men Who Stare At Goats Granta Heslova.