Foto:
Foto:

Kot je znano, je bil Nicholson užaljen, ker ga niso povabili k sodelovanju pri novem filmu o Batmanu s podnaslovom The Dark Knight, namesto njega je vlogo Jokerja dobil Ledger. A Caine pravi, da je Ledgerjeva upodobitev hudobca v novem filmu Christopherja Nolana še bolj zlobna.

Od hudobnega starega strica do morilskega psihopata
Legendarni britanski igralec, ki igra Batmanovega butlerja Alfreda, je povedal: "Težava je bila v tem, kako nadkriliti Jacka Nicholsona v vlogi Jokerja. Heath Ledger pa je v vlogi fantastičen. Nisem si predstavljal, da bi bil lahko boljši od Jacka, a mu je vsaj enakovreden. Nenavadno je. Jackov Joker je bil zelo hudoben star stric, ta Joker pa je obseden morilski psihopat. In ko zagledaš njegov mejkap, izgleda, kot da je čisto nor. Skriva se za ličili, a jih nikoli ne odstrani ali umije, tako da postopoma izgleda kot gobavec."

Sir Caine je bil poln lepih besed tudi za režiserja Nolana, ki se je podpisal tudi pod prejšnji film o Batmanu Na začetku. Meni, da je bil to najboljši Batman (v glavni vlogi se je uspešno preizkusil Christian Bale, ki je tokrat spet postal Bruce Wayne) od vseh in da bo novi še boljši.