Cavillove igralske sposobnosti bomo lahko preverjali novembra, ko naj bi premiero doživela fantazijska akcija Nesmrtni. Družbo mu bosta delala oskarjevski nominiranec Mickey Rourke in zvezdnica Revnega milijonarja Freida Pinto. Foto:
Cavillove igralske sposobnosti bomo lahko preverjali novembra, ko naj bi premiero doživela fantazijska akcija Nesmrtni. Družbo mu bosta delala oskarjevski nominiranec Mickey Rourke in zvezdnica Revnega milijonarja Freida Pinto. Foto:
Na številnih forumih so že pred uradno najavo Cavilla 'oblačili' v Supermanovo opravo. V ožjem izboru naj bi bil tudi Jon Hamm iz serije Madman.
Postavni Cavill je ženski spol osvojil že v Tudorjih. Foto: EPA

Distributer najnovejšega Supermana, ki ima za premierni datum postavljen december 2012, je namreč sporočil, da bo 27-letni Cavill novi "jekleni mož". Na otoku Jersey rojeni igralec bo v filmu igral dvojno vlogo "poštirkanega", zadržanega in neopaznega novinarja Clarka Kenta ter njegovega visokoletečega alter ega Supermana.


Režiral bo Zack Snyder (spektakel 300), scenarij pa je delo Davida S. Goyera in temelji na zgodbi, ki jo je Goyer razvil z režiserjem Izvora in Viteza teme Christopherjem Nolanom, ki bo zadnjega Supermana tudi produciral.
"V panteonu superjunakov je Superman najbolj prepoznaven in spoštovan lik vseh časov in v čast mi je, da sem lahko del njegove vrnitve na velika platna," je povedal Snyder. "Ob tem se pridružujem Warner Brosu in producentom, da smo izjemno navdušeni, da je vlogo dobil Henry. On je popolna izbira za nošnjo ogrinjala in emblema S."

Iz oklepa v pajkice
Cavill je najbolj znan po vlogi Charlesa Brandona, svaka kralja Henrika VIII., v priljubljeni in precej žgečkljivi britanski zgodovinski TV-seriji Tudorji.
Pred leti je bil takrat še neznani igralec glavni kandidat za naslovno vlogo v filmu Superman se vrača, ko bi moral tega še režirati Joseph "McG" Nichol. A ko je McG leta 2004 opustil projekt in je namesto njega vskočil Bryan Singer, so namesto Cavilla najeli Brandona Routha.
Singerjev film, ki je premiero doživel leta 2006, je po svetovnih kinematografih prislužil "le" 391 milijonov dolarjev, kar je bilo precejšnje razočaranje, glede na to, da je že stal vrtoglavih 215 milijonov dolarjev. Eden izmed direktorjev Warner Brosa je pozneje dejal, da film "ni povsem deloval ... na način, kot smo hoteli".

Nesojeni Batman
To pa ni bilo edinkrat, da je Cavill, ki občasno dela tudi kot maneken, "izvisel". Bil je prva izbira za vlogo Edwarda v vampirski sagi Somrak, a je bil pri 24 letih za vlogo srednješolca "prestar". Bil je tudi v ožjem izboru za Batmana, a je vlogo dobil njegov rojak Christian Bale.
Cavill je zadnji iz vrste britanskih ali v Veliki Britaniji odraslih igralcev, ki se bodo preizkusili pri upodobitvi katerega ikoničnega ameriškega superjunaka. Andrew Garfield, ki ga te dni lahko gledamo v Socialnem omrežju, je lani dobil vlogo v novem filmu o Spidermanu, ki bo luč sveta ugledal julija 2012, Bale pa, kot smo že omenili, igra Batmana.